Društvo

Počela međunarodna konferencija o graditeljstvu

Počela međunarodna konferencija o graditeljstvu
Foto: N.N. | Počela međunarodna konferencija o graditeljstvu

BANJALUKA - U Banjaluci je počela dvodnevna naučna konferencija "Savremena teorija i praksa u graditeljstvu STEPGRAD", koju četvrtu godinu zaredom organizuje Arhitektonsko-građevinsko-geodetski fakultet Univerziteta u Banjaluci.

Direktor konferencije Snježana Maksimović istakla je da su ovogodišnji učesnici iz 15 zemalja, dok su plenarni predavči iz Švajcarske, Turske i Njemačke.

"Cilj konferencije je da kroz tematski i sadržajni koncept poveže nauku, struku i obrazovanje na polju graditeljstva, ali i mlade naučnike sa iskusnijim kolegama. Ove godine dobili smo oko 80 radova, od čega je 70 prihvaćeno za izlaganje i objavljeno u našem zborniku", rekla je Maksimovićeva novinarima prije početka konferencije.

Ona je dodala da je ove godine proces recenzije bio težak, jer je pristigao veliki broj radova, koji su ocjenjivani na.

"Na ovaj način se doprinosi povećanju vidljivosti kvaliteta rada fakulteta i Univerziteta, ali i povezivanju sa drugim relevantnim institucijama u okruženju i inostranstvu", naveo je Malinović.

Suorganizatori konferencije su arhitektonski i građevinski fakulteti iz Beograda, LJubljane, Skoplja, Crne Gore, Novog sada, Varaždina i Niša.

Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo klasifikovalo je ovaj stručni skup kao međunarodnu naučnu konferenciju prve kategorije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije