Društvo

Počinje snimanje kviza "Nauči se, čovječe"

Počinje snimanje kviza "Nauči se, čovječe"
Foto: N.N. | Počinje snimanje kviza "Nauči se, čovječe"
David Jojić

​BANJALUKA - Snimanje jednog od najvećih projekata Radio-televizije Republike Srpske (RTRS), kviza "Nauči se, čovječe", u saradnji sa ETM produkcijom i Republičkim pedagoškim zavodom, uz podršku Vlade RS, počinje sutra. Autori i voditelji projekta su poznati glumci Nenad Okanović Oki i Bojan Ivković Boki.

Vrlo zanimljiv koncept kviza "Nauči se, čovječe" zahtijeva od učesnika visok nivo znanja, ali i brojnih vještina. Iako izgledom ova pažljivo osmišljena igra podsjeća na dobro poznatu "Ne ljuti se, čovječe", suštinski se veoma razlikuju.

"To je igra koju smo osmislili mi za našu djecu i igrali se s njima, i onda smo shvatili da to može da bude jedan sjajan projekat. Mislim da u regionu zadnjih trideset godina ovakvo nešto nije rađeno, a evo sad se pravi na RTRS", kaže Okanović.

Čak 32 škole iz 28 opština Republike Srpske, sa po dva tima od šestog do devetog razreda, pokazaće svoje znanje iz srpskog jezika, geografije, istorije i opšte kulture. Savjetnici Republičkog pedagoškog zavoda pripremili su više od 2.000 pitanja iz nastavnog plana i programa ovih razreda.

Najvećem projektu do sada realizovanom u studiju RTRS, prethodile su višemjesečne pripreme. Samo za postavljanje najsavremenije tehničke opreme bilo je potrebno više od 100 ljudi. Sve se radi u HD rezoluciji, te se koristi najsavremenija oprema kada su u pitanju svjetlo, zvuk i kvalitet slike. U toku kviza će biti prisutno "samo" 1.800 navijača i 192 učesnika.

Snimanje kviza trebalo bi da se završi do početka jula, a emitovanje na RTRS planirano je za jesenju šemu, tačnije od sredine septembra.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije