Društvo

Policajci svoje obroke podijelili djeci i položili ispit humanosti

Policajci svoje obroke podijelili djeci i položili ispit humanosti
Foto: N.N. | Policajci nakon radnog dana položili ispit humanosti, djeci podijelili svoje obroke

DOBOJ - Dobojski policajci podijelili su danas djeci iz Prijateljske kuće iz Doboja i jedne višečlane porodice iz Podnovlja svoje obroke i tako položili ispit humanosti.

"Tokom posjete Njegove svetosti patrijarha srpskog Porfirija Doboju i proslavljanja krsne slave Preobraženja Gospodnjeg, Srpska pravoslavna crkva je obezbjedila obroke za policijske službenike angažovane na obezbjeđenju, a koje su policijski službenici u duhu današnjeg dana odlučili proslijediti djeci", navedeno je u saopštenju Policijske uprave Doboj. 

Kako su dodali, ovaj dan bio je poseban pravoslavnim vjernicima grada Doboja, dobojske regije i cijele Republike Srpske, a sigurno i ovim mališanima kojima su danas policajci došli na vrata ovim neobičnim povodom.

"Navedeni humani poduhvat policijskih službenika poklopio se i sa svjetskim danom humanosti, koji se danas 19. avgusta obilježava širom svijeta u cilju jačanja svijesti o važnosti humanitarnih aktivnosti", naveli su u saopštenju i istakli da su "policajci iz Policijske uprave Doboj sigurno svoj ispit humanosti položili".

"Policijski službenici naše Uprave su i početkom aprila ove godine povodom obilježavanja Dana policije Republike Srpske posjetili ovu Prijateljsku kuću iz Doboja, u kojoj Holanđanka Marliz Van Hofen 21 godinu brine o djeci bez roditeljskog staranja i s kojom su tom prilikom ostvarili izuzetno dobru saradnju", zaključili su u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije