Društvo

Pratite nas na Google news

Profesorica banjalučke Gimnazije učila đake da gađaju strijelom, pogodili auto

Profesorica banjalučke Gimnazije učila đake da gađaju strijelom, pogodili auto
Foto: N.N. | Profesorica banjalučke Gimnazije učila đake da gađaju strijelom, pogodili auto
Bojana Živanić

BANJALUKA - Profesorici banjalučke Gimnazije M.M. biće izrečena kaznena mjera jer je dozvolila unošenje profesionalnog luka i strijele u školu, kao i korištenje istih, nakon čega je jedan učenik, promašivši metu u školskom dvorištu, pogodio i oštetio automobil na ulici, potvrdila je za "Nezavisne" Vita Malešević, direktorica Gimnazije u Banjaluci.

"Profesorica je kao odjeljenski starješina dopustila unošenje i korištenje sportskog rekvizita na čas odjeljenske zajednice. Razlog, kako je navela, jeste povratak zaboravljenih tradicionalnih sportova. Nažalost, prilikom gađanja, jedan učenik je promašio metu i pogodio suvozačevo staklo na automobilu na ulici", pojasnila je Maleševićeva, iznoseći navode iz iskaza pomenute profesorice.

Prema njenim riječima, nakon ovog događaja je na lice mjesta došla policija, te su  profesorica i žena koja je upravljala oštećenim automobilom napravile sporazumni dogovor.

"Nemamo zapisnika, niti je policija ulazila u školu, niti nas je obavijestila. Mi smo to saznali s neke druge strane i onda smo krenuli u proceduru izricanja kazne profesorici koja je prekršila neka pravila koja važe u školi", istakla je Maleševićeva.

Kako je dodala, žena koja je upravljala automobilom se nije javila u školu, nego je, kako ističe, napravila dogovor s profesoricom van škole.

Napomenula je da je škola u prisustvu predsjednika Sindikalne organizacije Gimnazije Banjaluka krenula u postupak izricanja mjere za postupanje radnika i dešavanja u dvorištu škole, te da o tome postoji zapisnik sa sastanka.

Naglasila je su u procesu izricanja mjere ili sankcije.

U Ministarstvu prosvjete i kulture RS su kazali da su zaprimili anonimnu dojavu  i zatražili informaciju od rukovodstva Gimnazije Banjaluka o ovom događaju.

U PU Banjaluka su kazali da su 30. septembra postupili po zaprimljenoj prijavi.

"S obzirom na to da oštećena nije stavila prijedlog za krivično gonjenje, a što je u obavezi po zakonu za krivično djelo oštećenje i oduzimanje tuđe stvari, nije bilo daljeg postupanja policijskih službenika", istakli su u Upravi.

Naime, na adresu redakcije "Nezavisnih novina" je stiglo anonimno pismo u kojem pošiljaoci tvrde da je jedan učenik na zahtjev profesorice u školu donio veliki profesionalni luk i strijelu.

"Ta profesorica je sa časa izvela đake da vježbaju ispucavanje iz luka u dvorištu škole. Jedan učenik je ispucao strijelu, koja je otišla preko ograde i pogodila auto jedne gospođe na ulici. Strijela je probila staklo i  zabila se u sjedište", navedeno je u pismu.

Dodaje se da se slučaj ne smije zataškavati jer je neko mogao nastradati.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Novi Nike model - Air Max 200 dostupan u Juventa Urban šopovima širom BIH

Marketing tim / 20.11.2019 11:05

Još od 90-ih, Air Max je definitivno jedan od najpopularnijih modela patika. Preko 30 godina slava ovog modela nije jenjavala, što zbog neprikosnovene udobnosti koju pruža vazdušni đon, ali i zahvaljujući uvijek odvažnom dizajnu koji nas nikad ne ostavlja ravnodušnim.

Air Max, odavno više nije samo patika. To je stil, pravac i način iskazivanja sopstvene individualnosti i urbanog i aktivnog stila života. Danas ih vole i nose različite generacije - ljudi srednjih godina koji su ovim patikama ostali vjerni još iz svog tinejdžerskog perioda, pa do mlađih generacija koje su oduševljene kultnim statusom koji ovaj model nosi sa sobom.

Nike je sredinom ljeta predstavio novog člana Air Max porodice – Air Max 200. Ovaj model predstavlja kombinaciju dvije Nike ikone - Air Max 180 i Air Max 270.

Ono što je specifično jeste da ovaj model pruža 200 procenata više Air đona od svojih prethodnika zbog čega i pretenduje da osvoji epitet najudobnijeg Air Max modela do sada.

Par je takođe dobio i lagani uložak od pjene, zarad cjelodnevnog komfora, kao i gumu na spoljnom dijelu đona, zbog poboljšane izdržljivosti.

Od lansiranja do danas, Nike je predstavio nekoliko varijanti, tj kombinacija boja za ovaj model patika. Sve modele  Air Max 200 možete pronaći u Juventa Urban šopovima širom BIH. Spisak lokacija radnji možete pronaći ovdje.

Najčitanije