Društvo

Profesorica banjalučke Gimnazije učila đake da gađaju strijelom, pogodili auto

Profesorica banjalučke Gimnazije učila đake da gađaju strijelom, pogodili auto
Foto: N.N. | Profesorica banjalučke Gimnazije učila đake da gađaju strijelom, pogodili auto

BANJALUKA - Profesorici banjalučke Gimnazije M.M. biće izrečena kaznena mjera jer je dozvolila unošenje profesionalnog luka i strijele u školu, kao i korištenje istih, nakon čega je jedan učenik, promašivši metu u školskom dvorištu, pogodio i oštetio automobil na ulici, potvrdila je za "Nezavisne" Vita Malešević, direktorica Gimnazije u Banjaluci.

"Profesorica je kao odjeljenski starješina dopustila unošenje i korištenje sportskog rekvizita na čas odjeljenske zajednice. Razlog, kako je navela, jeste povratak zaboravljenih tradicionalnih sportova. Nažalost, prilikom gađanja, jedan učenik je promašio metu i pogodio suvozačevo staklo na automobilu na ulici", pojasnila je Maleševićeva, iznoseći navode iz iskaza pomenute profesorice.

Prema njenim riječima, nakon ovog događaja je na lice mjesta došla policija, te su  profesorica i žena koja je upravljala oštećenim automobilom napravile sporazumni dogovor.

"Nemamo zapisnika, niti je policija ulazila u školu, niti nas je obavijestila. Mi smo to saznali s neke druge strane i onda smo krenuli u proceduru izricanja kazne profesorici koja je prekršila neka pravila koja važe u školi", istakla je Maleševićeva.

Kako je dodala, žena koja je upravljala automobilom se nije javila u školu, nego je, kako ističe, napravila dogovor s profesoricom van škole.

Napomenula je da je škola u prisustvu predsjednika Sindikalne organizacije Gimnazije Banjaluka krenula u postupak izricanja mjere za postupanje radnika i dešavanja u dvorištu škole, te da o tome postoji zapisnik sa sastanka.

Naglasila je su u procesu izricanja mjere ili sankcije.

U Ministarstvu prosvjete i kulture RS su kazali da su zaprimili anonimnu dojavu  i zatražili informaciju od rukovodstva Gimnazije Banjaluka o ovom događaju.

U PU Banjaluka su kazali da su 30. septembra postupili po zaprimljenoj prijavi.

"S obzirom na to da oštećena nije stavila prijedlog za krivično gonjenje, a što je u obavezi po zakonu za krivično djelo oštećenje i oduzimanje tuđe stvari, nije bilo daljeg postupanja policijskih službenika", istakli su u Upravi.

Naime, na adresu redakcije "Nezavisnih novina" je stiglo anonimno pismo u kojem pošiljaoci tvrde da je jedan učenik na zahtjev profesorice u školu donio veliki profesionalni luk i strijelu.

"Ta profesorica je sa časa izvela đake da vježbaju ispucavanje iz luka u dvorištu škole. Jedan učenik je ispucao strijelu, koja je otišla preko ograde i pogodila auto jedne gospođe na ulici. Strijela je probila staklo i  zabila se u sjedište", navedeno je u pismu.

Dodaje se da se slučaj ne smije zataškavati jer je neko mogao nastradati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije