Društvo

Prvi pritvorenici stigli u "bh. Alkatraz"

Prvi pritvorenici stigli u "bh. Alkatraz"
Foto: N.N. | Prvi zatvorenici stigli u "bh. Alkatraz"

ISTOČNO SARAJEVO - Prvi državni zatvor koji je svečano otvoren u julu 2020. godine, nakon kadrovskog popunjavanja, te završetka obuka za novozaposlene, danas je primio prve pritvorenike, saopštilo je Ministarstvo pravde BiH.

"Dinamika premještanja zatvorenika u zatvor iz bezbjednosnih razloga vršiće se postepeno, kako bi se omogućilo novom osoblju, ali i zatvorenicima da se adaptiraju", navedeno je u saopštenju.

Kako se dodaje, u skladu sa planom zatvora, premještanje svih zatvorenika treba biti realizovano do kraja godine.

"Iako je pandemija koja je zahvatila svijet 2020. godine uvelike otežala rad upravnika i Ministarstva pravde BiH na konačnom stavljanju zatvora u pogon, bez obzira na sve poteškoće, današnjim danom prvi zatvor je stavljen i 'de fakto' u funkciju", navodi se u saopštenju.

Podsjetimo, u Vojkovićima kod Istočnog Sarajeva 22. jula je svečano otvoren državni zatvor u koji će biti smješteni najteži prestupnici u svim oblicima kriminala.

Zavod za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH prostire se na 24.000 metara kvadratnih i ima 348 mjesta, od čega je 298 namijenjeno za osuđenike i 50 za pritvorenike, a mnogi ga već sad zovu "bh. Alkatraz".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije