SP Qatar 2022.

Društvo

Studentima u Srpskoj besplatan smještaj u domovima

Studentima u Srpskoj besplatan smještaj u domovima
Foto: Velibor Tripić/Arhiva | Studentima u Srpskoj besplatan smještaj u domovima

BANJALUKA - Smještaj u studentskim domovima u Republici Srpskoj biće besplatan za sve studente koji ostvare pravo na studentski dom, saopšteno je iz Ministarstva za naučnotehnološki razvoj visoko obrazovanje i informaciono društvo RS.

"Sve troškove smještaja studenata u ustanovama studentskog standarda ubuduće će snositi Vlada Srpske", navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, ovo je definisano Odlukom o finansiranju smještaja i o sufinansiranju ishrane redovnih studenata u ustanovama studentskog standarda.

"Iz budžeta Republike Srpske biće obezbijeđeno 2.600.000 KM godišnje za finansiranje smještaja i 3,50 KM za sufinansiranje ishrane po jednom studentu dnevno", navodi se u saopštenju Ministarstva. 

Iz Ministarstva itstiču da je ovo još jedna mjera unapređenja studentskog standarda i uopšte visokog obrazovanja, jer je Zakonom o visokom obrazovanju uvedeno besplatno školovanje za sve studente od prve godine prvog ciklusa studija i prve godine drugog cilusa studija, koji redovno izvršavaju svoje obaveze.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije