Društvo

Tužilaštvo obustavilo istragu protiv Srđana Šuputa

Tužilaštvo obustavilo istragu protiv Srđana Šuputa
Foto: Velibor Tripić | Tužilaštvo obustavilo istragu protiv Srđana Šuputa

BANJALUKA - Okružno javno tužilaštvo Banjaluka obustavilo je istragu protiv Srđana Šuputa, bivšeg direktora Komercijalne banke.

Kako je rečeno "Nezavisnim" u ovoj pravosudnoj instituciji, istraga  je obustavljena jer nema dokaza da je osumnjičeni počinio krivično djelo zloupotreba položaja odgovornog lica koje mu se stavljalo na teret.

Kako smo ranije pisali službenici Policijske uprave Banjaluka podnijeli su  prošle godine Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka izvještaj protiv Šuputa i još tri osobe zbog sumnje da su zloupotrebom položaja i prevarama oštetili Komercijalnu banku i pribavili protivpravnu imovinsku korist od 468.476 KM. U saopštenju Policijske uprave Banjaluka se tada navodilo da su podnijeli izvještaj protiv S.Š. iz Banjaluke, G.G. iz Srpca, M.Š. iz Banjaluke, te M.T. iz Čelinca. Teretili su ih da su u martu 2011. godine, kao odgovorna lica, sklapanjem nezakonitih ugovora o reprogramu kredita kod banke u Banjaluci od 468.476 KM kao hipoteku za kredit uknjižila zemljište u banjalučkom naselju Ada, a na kojem je već bio izgrađen stambeni objekat, a stanovi prodati. Na taj način, kako se tada navodilo, oštetili Komercijalnu banku za 468.476 KM i pribavili protivpravnu imovinsku korist.

Inače, Šuput je sada v.d. zamjenika direktora Agencije bankarstvo RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije