Društvo

U Banji Vrućici do blistavog osmijeha uz vrhunsku uslugu i pristupačne cijene

U Banji Vrućici do blistavog osmijeha uz vrhunsku uslugu i pristupačne cijene
Foto: N.N. | U Banji Vrućici do blistavog osmijeha uz vrhunsku uslugu i pristupačne cijene

Zbog velikog broja turističkih usluga koje nudi svojim gostima, "Banja Vrućica" je jedan od vodećih zdravstveno-turističkih centara kako u RS i BiH, tako i u zemljama u regionu, a ono što odnedavno privlači sve više inostranih posjetilaca u naš centar jeste sve veći razvoj dentalnog turizma, ističe dr stomatologije Veselka Kecman.

"Dentalni turizam spaja našu bogatu turističku ponudu zajedno sa vrhunskom stomatološkom uslugom i omogućava gostima da po najpovoljnijim cijenama u sklopu odmora obave stomatološke preglede i liječenje prema najsavremenijim metodama", naglašava Kecmanova, te dodaje da je, pored gostiju, stomatološka ordinacija na usluzi i svim zainteresovanima.

NN: Šta je to zapravo dentalni turizam?

KECMAN: Dentalni turizam je jedna od najmlađih grana zdravstvenog turizma koja  postaje sve značajnija zdravstveno-turistička djelatnost. Može se reći da je dentalni turizam budućnost zdravstvenog turizma, jer predstavlja jednu vrstu odmora u službi zdravlja zbog potrebe za liječenjem, odnosno određenim stomatološkim intervencijama. Dentalni turizam spaja našu bogatu turističku ponudu sa vrhunskom stomatološkom uslugom i omogućava gostima da po najpovoljnijim cijenama u sklopu odmora obave stomatološke preglede i liječenje prema najsavremenijim metodama. Gledajući unazad, dentalni turizam se vezivao samo za naše ljude iz dijaspore koji bi svoje stomatološke probleme rješavali kod nas, međutim u posljednje vrijeme dentalni turizam dobija važno mjesto u našoj turističkoj ponudi. On privlači ljude sa svih krajeva svijeta, koji individualno ili organizovano dolaze kako bi se upoznali sa našom turističkom ponudom i tako riješili sve svoje stomatološke probleme na jednom mjestu po dosta povoljnijim cijenama nego u inostranstvu i ujedno uživali u prirodnim ljepotama "Banje Vrućice". Dentalni turizam je najpopularniji kod stranaca koji dolaze u naš kompleks radi odmora i rekreacije, ali i zbog niskih cijena tretmana, koje su daleko niže nego u zemljama iz kojih dolaze, a imaju vrhunski kvalitet usluga. 

NN: Koje usluge nudi stomatološka ambulanta "Banje Vrućice"?

KECMAN: Stomatološka ambulanta "Banje Vrućice" spada u red najsavremenije opremljenih stomatoloških ambulanti, koja svojim pacijentima nudi sve vrste stomatoloških usluga prema najnovijim standardima. Ordinacija je smještena u hotelu "Srbija" i nudi kompletnu uslugu konzervativne stomatologije, endodoncije, ortodoncije, paradontologije, protetike, dječje i preventivne stomatologije, kao i usluge estetske stomatologije. Na ovaj način svi gosti zdravstveno-turističkog kompleksa mogu da se na jednom mjestu pobrinu za svoje zdravlje. Pored gostiju "Banje Vrućice", stomatološka ordinacija je na usluzi i svim zainteresovanima. Takođe, svaki gost koji boravi u jednom od četiri hotela na bilo kojem aranžmanu u cijenu ima uključen besplatan stomatološki pregled i savjetovanje od strane stručnog osoblja. Pored toga, važno je naglasiti da pravimo i mjesečne akcije, iz kojih posebno izdvajamo pjeskarenje i bijeljenje zuba, sa popustom i do 50 odsto, kada imamo i najveći odaziv pacijenata.

NN: Pored svih stomatoloških usluga koje ste upravo nabrojali, koja se usluga posebno izdvaja u stomatološkoj ponudi "Banje Vrućice"?

KECMAN: U ponudi naše stomatološke ordinacije, a u saradnji sa ZU "Implantodent" iz Banjaluke, radimo i ugradnju dentalnih implantata. Dentalni implantat predstavlja idealno rješenje za nadoknadu izgubljenog zuba. To je vještački korijen zuba koji je izgrađen od titanijuma i ugrađuje se direktno u kost donje, odnosno gornje vilice u lokalnoj anesteziji. Implantate mogu ugraditi svi pacijenti kojima nedostaje jedan ili više zuba. Riječ je o najkvalitetnijim implantatima Straumann iz Švajcarske.

NN: U zadnje vrijeme sve je veća rasprostranjenost dentalnog turizma u RS, ali i u BiH. Koji su to razlozi koji utiču na porast dentalnog turizma u "Banji Vrućici"?

KECMAN: Standardi rada u našoj ambulanti, osposobljenost i stručnost osoblja, materijali, kao i tehnike koje se koriste prilagođeni su svim evropskim i svjetskim standardima. Zbog toga sa sigurnošću mogu da kažem da na razvoj dentalnog turizma prije svega utiče kvalitet i kvantitet usluge, ali i stručnost i ljubaznost osoblja. Pružamo isti kvalitet stomatoloških usluga kao i u zemljama Evrope, samo po znatno povoljnijim cijenama. Ujedno, zbog bogate turističke ponude kojom raspolažemo, visokih cijena stomatoloških usluga u inostranstvu, te vrhunske stomatološke usluge po najpovoljnijim cijenama postajemo primamljivi turistima iz svih krajeva svijeta, koji su odavno primijetili da kod nas dobijaju podjednako stručan kadar i kvalitetnu uslugu za znatno manje novca. Dentalni turizam naročito je primamljiv gostima iz susjedne Republike Hrvatske te Slovenije, koje su se odlučile da brigu o oralnom zdravlju povjere upravo nama.

NN: I na kraju, šta biste poručili svojim pacijentima?

KECMAN: Samo jedan pokvaren zub može biti uzrok i žarište infekcije, koja može da se raširi po cijelom organizmu. Zbog toga je briga o oralnom zdravlju ujedno i briga o cjelokupnom zdravlju. Pored toga, zdravi zubi nam omogućavaju pravilnu funkciju ishrane, a i svi smo mnogo ljepši kada se smijemo. Zato preuzmite brigu o svom zdravlju i posjetite nas u Zdravstveno-turističkom centru "Banja Vrućica".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije