Društvo

U srijedu sahrana ubijenog načelnika krim-policije, u Srpskoj Dan žalosti

U srijedu sahrana ubijenog načelnika krim-policije, u Srpskoj Dan žalosti
Foto: N.N. | U srijedu saharana ubijenog načelnika krim-policije, u Srpskoj Dan žalosti

PRIJEDOR - Sjednica Skupštine grada Prijedor zakazana za 23. mart 2022. godine otkazana do daljnjeg zbog svirepog ubistva načelnika Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Prijedor, saopštila je Gradska uprava Prijedor.

"Imajući u vidu da je Republika Srpska najavila da će dan sahrane proglasiti za Dan žalosti u Republici Srpskoj, smatramo da ne bi bilo primjereno da taj dan održavamo bilo kakav zvaničan skup pa tako i zakazanu sjednicu Skupštine grada Prijedora", navodi se u saopštenju koje potpisuje predsjednik Skupštine grada Mirsad Duratović.

Duratović je ovim putem uputio iskreno saučešće njegovoj porodici, kao i radnim kolegama Policijske uprave Prijedor.

Podsjetimo, Radenko Bašić, načelnik Sektora kriminalističke policije PU Prijedor, ubijen je juče ujutru u tom gradu, dok je pješice išao na posao, najvjerovatnije pištoljem, i to mučki, s leđa, u potiljak, nakon čega je ubica pobjegao, te za njim tragaju sve raspoložive snage MUP-a Srpske.

Godinu prije odlaska u penziju, suprug i otac dvojice maloljetnih sinova, kojeg kolege opisuju kao čestitog policajca i velikog profesionalca, hladnokrvno je ubijen, a ovaj stravičan zločin opisan je kao napad na državu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije