Društvo

Udruženje "Pomozi.ba": Prvi dio od 10 šlepera pomoći krenuo ka Gazi

Udruženje "Pomozi.ba": Prvi dio od 10 šlepera pomoći krenuo ka Gazi
Foto: Ustupljena fotografija | Udruženje "Pomozi.ba": Prvi dio od 10 šlepera pomoći krenuo ka Gazi

SARAJEVO - Prvi dio od ukupno 10 šlepera sa hranom i vodom preksinoć je iz Kaira krenuo prema granici sa Palestinom. Riječ je o humanitarnoj pomoći vrijednoj gotovo 350.000 KM, koju stanovnicima Gaze šalje Udruženje "Pomozi.ba".

"Ovo je rezultat našeg rada na terenu u proteklih mjesec dana, uz mnogo komplikacija, s obzirom na ratno stanje i zatvorenost granice Rafah. Naša ekipa je sve vrijeme pokušavala prići granici i poslati kamione u Gazu, ali do ovog momenta to nismo uspjeli", navode iz Udruženja "Pomozi.ba", dodajući da 10 šlepera u Pojas Gaze šalju u saradnji sa organizacijom "Al Khidmat Europe".

Ranije je Udruženje "Pomozi.ba" putem tri partnerske organizacije Rahma Austria, Swiss Barakah Charity i NATUF for Environment and Community Development doniralo 325.000 KM, a od tog iznosa konstantno se dijeli pomoć u južnom dijelu Pojasa Gaze u vidu hrane, vode i medicinskih potrepština.

"Dakle, do sada smo poslali pomoć ukupne vrijednosti gotovo 675.000 KM, a to ne bismo uspjeli bez podrške bh. građana, brojnih kompanija i institucija, koje su u proteklom periodu našem udruženju donirale oko 1,8 miliona KM za pomoć narodu Palestine. Ovom prilikom im još jednom od srca zahvaljujemo, te uz njihovu podršku planiramo i dalje kontinuirano slati pomoć u Gazu", ističu iz "Pomozi.ba".

Akcija za pomoć narodu Palestine i dalje ostaje otvorena. Svi koji žele novčane donacije mogu uplatiti putem veb-platforme www.pomoziba.org, bankovnih i Paypal računa Udruženja, a pozivom na telefonski broj 17006, dostupan svim telefonskim bh. operaterima, doniraju se dvije KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije