Ex -Yu

Tijela na podu mrtvačnice u Zagrebu, nema mjesta u hladnjači (VIDEO)

Tijela na podu mrtvačnice u Zagrebu, nema mjesta u hladnjači (VIDEO)
Foto: Ilustracija/Arhiva | Tijela na podu mrtvačnice u Zagrebu, nema mjesta u hladnjacima (VIDEO)

Hrvatski portal Index.hr objavio je jeziv snimak iz mrtvačnice u Zagrebu na kojem se vide tijela ljudi na podu mrtvačnice.

Kako prenosi ovaj list, čitalac im je snimak za koji tvrdi da je star nešto više od dvije nedjelje, a prikazuje posmrtne ostatke koji su poredani na podu mrtvačnice u bolnici Sveti Duh u Zagrebu.

Riječ je o najmanje sedam mrtvih tijela koja leže na podu Zavoda za patologiju te bolnice, dok najmanje četiri, pokrivena plahtom, leže na bolničkim transportnim kolicima.

Ministarstvo: Neprimjereno i nehumano zbrinjavanje posmrtnih ostataka

Iz direkcije KBC-a Sveti Duh nisu demantovali snimak, već su rekli da se zbog nedovoljnog broja hladnjaka, tijela preminulih moraju, dok se ne oslobodi hladnjaču, privremeno smještati u prostoru mrtvačnice.

Index.hr je od Ministarstva zdravlja zatražio komentar i prenosi da tamo ističu da je krajnje neprimjereno i nehumano zbrinjavanje posmrtnih ostataka u Zavodu za patologiju KB-a Sveti Duh.

Stoga su, prenosi se, nakon upita obavijestili direktorku KB-a Sveti Duh da je dužna u saradnji sa Gradom Zagrebom pomenute probleme rješavati i da su preporuke takođe upućene sanitarnoj inspekciji koja djeluje u sklopu Državnog inspektorata Republike Hrvatske.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije