Ex -Yu

Besana noć: Još traje potraga za malom Dankom iz Bora

Besana noć: Još traje potraga za malom Dankom iz Bora
Foto: Mup Srbije | Još uvijek traje potraga za malom Dankom

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je u utorak oko 13.45 sati u okolini Bora i potraga za njom je u toku.

Nakon njenog nestanka, u Srbiji je prvi put aktiviran sistem "Pronađi me" (Amber Alert) namijenjen za hitno obavještavanje javnosti u slučaju nestanka maloljetnog lica.

Kako je navedeno na sajtu pronadjime.mup.gov.rs, djevojčica ima smeđu kosu, braon oči, a visoka je oko 85 centimetara. Ona je u trenutku nestanka na sebi imala ljubičaste pantalone, maslinasto zelenu jaknu i kosu vezanu u rep.

Na terenu su policija i vatrogasci, a u potragu koja je trajala cijelu noć su se uključili i građani. Njihove napore otežavaju nepristupačan teren i kiša koja je i jutros nastavila da pada.

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, koji je stigao u utorak kasno uveče u naselje Banjsko polje u Boru, rekao je jutros da okupljeni dobrovoljci, koji žele da se uključe u potragu to mogu da učine u koordinaciji sa policijom, javlja reporter Tanjuga.

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić rekao je u utorak za Tanjug da je više od 350 ljudi učestvovalo u potrazi.

"To je prigradsko naselje koje ima i vrlo nezgodan teren. Tu su šume i potoci. Na samom kraju tog mesta se desio nestanak naše male sugrađanke", rekao je Milikić.

On je zahvalio svim građanima koji su došli da pomognu, ali je apelovao da se ne prave velike gužve i zamolio ih za razumijevanje, kako ne bi ometali rad policije i izlagali sebe riziku.   

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije