Ex -Yu

Moćni narko bos Goran Nešić Ciga Darka Šarića nazivao slugom

Moćni narko bos Goran Nešić Ciga Darka Šarića nazivao slugom
Moćni narko bos Goran Nešić Ciga Darka Šarića nazivao slugom

Goran Nešić Ciga (41), jedan od najmoćnijih narkobosova u Južnoj Americi, koji je uhapšen u akciji brazilske policije, iživljavao se nad najbližim saradnicima, među kojima su bili i Darko Šarić i Dejan Stojanović Keka.

Nešić je nazivao Šarića i Keku slugama, često ih ponižavao i tako im jasno stavljao do znanja ko je gazda!

Sagovornik iz vrha srpske policije kaže da je nedavnim hapšenjem Gorana Nešića Cige, čija se grupa sumnjiči za šverc 620 kilograma kokaina, istraga pokazala koliko je Nešić bio visokopozicioniran u mafijaškoj hijerarhiji!

- U Srbiji se znalo ko su Darko Šarić i Dejan Stojanović Keka. Zna se koliko su na ovim prostorima moćni i uticajni, ali i surovi. Dovoljno je samo podsetiti na priče šta je Keka radio svojim neprijateljima i kako je regrutovao ljude u svoje redove. S obzirom na reputaciju, činilo se da su oni među glavnim bosovima i u poslovima u Brazilu i u po Južnoj Americi – kaže ovaj izvor, i dodaje:

- Međutim, prema informacijama koje smo dobili od brazilskih kolega, njih dvojica su bili samo zaposleni u klanu koji je formirao Goran Nešić Ciga! On je u Južnoj Americi bio jedan od najvećih narkobosova. Više od 10 godina nalazi se u Brazilu, gde je učvrstio pozicije. Njegov klan ima više od 100 ljudi! Zato su Šarić i Keka za njega bili mnogo manji igrači. I oni se terete da su radili sa velikim količinama narkotika i novca, ali ni izbliza nisu bili visokopozicionirani u toj hijerarhiji.

Za sada potvrđen identitet Gorana Nešića

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je od svih uhapšenih u Brazilu za sada potvrđen identitet Gorana Nešića, dok se čeka potvrda identiteta ostalih, među kojima je i Dejan Stojanović Keka.

"Uhapšen je čovek sa hrvatskim pasošem za koga se sumnjalo da je /Dejan Stojanović/ Keka i naši su mediji odmah objavili da je to definitivno, a ja sam tog dana odmah rekao da se potvrda identiteta čeka, i za sada nemamo potvrdu da je u pitanju Keka", rekao je Dačić novinarima u Beogradu.

Dačić je rekao da je u akciji brazilske policije "Niva" uhapšeno 34 osumnjičenih, među kojima je oko 20 porijeklom sa Balkana.

On je dodao da je Nešić identifikovan kao vođa grupe koja je nabavljala kokain za druge kriminalne grupe.

Dačić je rekao da je u akciji "Niva" utvrđeno da su postojale četiri grupacije koje su vodili Duško Mićunović, Mileta Miljanić Majk, Ivan Pavlović Iker i Goran Nešić.

Optužnice i potjernice

1. Goran Nešić, zvani Ciga i Debeli, na Interpolovoj potjernici je od 2003. godine, kada ga je sud u Pirotu osudio na osam godina zatvora zbog šverca narkotika. U Brazilu je od 2001.

2. Darko Šarić optužen je u Srbiji za šverc 2,1 tone kokaina iz Južne Amerike i za pranje novca. Iz Crne Gore je krajem 2010. preko Švajcarske pobjegao u Brazil.

3. Dejan Stojanović Keka je iz Srbije pobjegao 2006. godine. U Srbiji je protiv njega pokrenut postupak zbog teške krađe, a dovodi se u vezu sa brojnim krivičnim djelima. Bio je kratko u Crnoj Gori, pa je otišao u Brazil.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije