Ex -Yu

Nikolić stabilan, izbori cilj

Nikolić stabilan, izbori cilj
Nikolić stabilan, izbori cilj

BEOGRAD - Stanje zdravlja lidera Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića, koji od subote ujutru štrajkuje glađu i žeđu, je stabilno. On je ponovo pozvao vlast da raspiše izbore.

Naime, Nikolić se povukao u skupštinu poslije mitinga u subotu na kojem je objavio da će štrajkovati glađu i da neće uzimatu vodu sve dok vlasti ne raspišu vanredne izbore.

Lider SNS-a je pod nadzorom ljekara i okružen je stranačkim kolegama, porodicom i koalicionim partnerima i izjavio je da nema namjeru da obustavi štrajk dok izbori ne budu raspisani.

Srpska napredna stranka saopštila je da su juče u 7.30 istekla tačno 24 časa otkako predsjednik te stranke Nikolić ne uzima vodu i hranu i ponovo je pozvala predsjednika Borisa Tadića i Demokratsku stranku da donesu odluku o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora.

Uz isticanje da "to nisu obični izbori, već izbori za spas Srbije", u saopštenju službe SNS za informisanje navodi se da "srpski naprednjaci upozoravaju režim da će snositi apsolutnu odgovornost za sve političke događaje koji će potresati Srbiju u narednim danima, nedjeljama i mjesecima, ukoliko se ogluše o volju većine građana Srbije koju danas predstavlja Nikolić".

DS je ranije saopštila da ni u vrijeme "diktature Slobodana Miloševića" ta stranka nije štrajkovala glađu, već se samo časno i hrabro borila da pobijedi na izborima, uprkos krađama.

Ova stranka želi Nikoliću dobro zdravlje i podsjeća ga, kao nekoga ko je isticao da je vjernik, da nije hrišćanski pokušavati suicid.

Potpredsjednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Dušan Bajatović smatra da je štrajk glađu i žeđu lidera SNS-a Tomislava Nikolića "pucanj u prazno".

Lider Nove Srbije Velimir Ilić najavio je da će opozicione partije okupljene oko naprednjaka organizovati "niz novih aktivnosti" kojima će podržati štrajk.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije