Ex -Yu

Petković: Priština očajnički pokušava poturiti lažni non-pejper

Petković: Priština očajnički pokušava poturiti lažni non-pejper
Foto: Tanjug/AP | Petković: Priština očajnički pokušava poturiti lažni non-pejper

BEOGRAD - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković ocijenio je kao očajnički pokušaj Prištine da poturi lažni non-pejper o Zajednici srpskih opština iza kojeg, navodno, stoji Srpska akademija nauka i umetnosti /SANU/.

"Da stvar bude gora, takav bedni falsifikat u javnost plasira glavni pregovarač Prištine Besnik Bisljimi, što samo potvrđuje ono što smo oduvek i znali - da Priština u dijalogu sa Beogradom ne učestvuje da bi donosila teške odluke i doprinela izgradnji poverenja i mira u regionu, već da bi lagala i varala", naglasio je Petković.

On je rekao da političko rukovodstvo u Prištini, pothranjujući stare i prevaziđene stereotipe o Srbiji i SANU, koji su nastali kao plod laži i prljave propagande, pokušava da popravi zasluženo survani imidž, uništen upravo nekredibilnošću, lažima i neuračunljivošću, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

"Sada kada je raskrinkan njihov pokušaj da falsifikatom predstave Zajednicu srpskih opština kao deo nekakve velikosrpske zavere, pretpostavljamo da su sledeći na njihovom udaru iluminati, rozenkrojceri i reptilijanci, i sa velikim nestrpljenjem očekujemo da od Bisljimija saznamo da li su u razradi koncepta ZSO možda učestvovali i marsovci", sarkastičan je Petković.

On je naglasio da su svi svjedoci koliko je politika premijera prištinskih institucija Aljbina Kurtija i "njegovih lakeja" iznervirala međunarodne posrednike i njihove vlade, koje ne žele više da trpe bezobrazluk Prištine.

Izvršni odbor Srpske akademije nauka i umjetnosti /SANU/ saopštio je da su tvrdnje zamjenika premijera samoproglašenog Kosova Besnika Bisljimija da je SANU izradila "non pejper" koji je on objavio na društvenim mrežama grubi falsifikat.

Bisljimi je juče objavio navodni "non pejper" i, uz tvrdnju da je njegov autor akademik Vasilije Krestić, naveo da "taj dokument predstavlja prave namere Zajednice srpskih opština, odnosno dokaz da je ta zajednica trojanski konj koji Beograd pokušava da podmetne Kosovu ne bi li pripremio put za njegovu podjelu".

Bisljimi je, pozivajući se na navodni "non pejper", rekao i da "osnivanje Zajednice srpskih opština predstavlja važan korak ka sveobuhvatnom cilju `srpskog sveta`, koji se poklapa sa teritorijom bivše Jugoslavije".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije