Ex -Yu

SNS predstavila izbornu listu

SNS predstavila izbornu listu
SNS predstavila izbornu listu

BEOGRAD - Srpska napredna stranka je sinoć predstavila izbornu listu "Aleksandar Vučić - Budućost u koju verujemo", sa kojom izlazi na vanredne parlamentarne izbore 16. marta, a prvi na listi je lider naprednjaka Aleksandar Vučić.

On je novinarima nakon sjednice Glavnog odbora stranke rekao da je namjera naprednjaka da vode pozitivnu kampanju i da političke protivnike pobijede poštenom i odgovornom politikom.

"Na narodu je da kaže svoj sud i da li je zadovoljan našom marljivošću, radom, a sami znamo da možemo još više i bolje", rekao je Vučić i dodao da će političku konkurenciju poštovati i da se prema njima neće ponašati "onako kako su se oni u prošlosti ponašali prema nama ali ni onako kako su se ponašali u prethodnih 48 sati".

Vučih očekuje da će SNS već sinoć prikupiti 12.000 potpisa potrebnih za registraciju liste, kao i da dobije podršku milion i po birača.

Upitan da li će biti kandidat liste SNS za premijera Vučić je rekao da danas na GO nije bilo riječi o tome, pri čemu, dodao je, "ne mislim da takav neće biti zaključak Predsedništva".

Istakavši da politika mržnje nikom nije donijela ništa dobro Vučić je naglasio da će SNS voditi politiku planova i programa za napredak Srbije po čemu će se razlikovati od svojih političkih protivnika.

Na pitanje da li će BorisTadić biti prihvatljiv partner Vučić je rekao da nema nikakav dogovor ni sa kim i da želi najširu podršku naroda.

"Važnije je za mene to što su Srbiji potrebi veliki koraci u budućnosti i to je svrha izbora - da reforme budu jače snažnije i brže, da radimo s ljudima koji znaju više od stranačkih pripadnika i da iz različitih stranaka uzmemo najbolje ljude", rekao je on.

Na listi SNS-a, osim naprednjaka, biće i predstavnici Socijaldemokratske partije Srbije, Nove Srbije, Srpskog pokreta obnove i Pokreta socijalista, a Vučić je novinarima nakon sjednice GO rekao da ne zna kako su raspoređena mjesta na listi, jer se time nije bavio, dodajući da za SNS nije važno koliko će mjesta imati na listi.

SNS želi ogromnu i ubedljivu podršku naroda, a ako je ne bude, "neko drugi će formirati vladu", zaključio je lider naprednjaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije