Gradovi

Gradiška spremila projekte za Saudijski razvojni fond

Gradiška spremila projekte za Saudijski razvojni fond
Foto: Milan Pilipović | Gradiška spremila projekte za Saudijski razvojni fond

GRADIŠKA - Gradska uprava u Gradišci pripremila je šest projekata kojim će konkurisati za sredstva Saudijskog razvojnog fonda.

To su projekti iz oblasti saobraćajne infrastrukture, zaštite životne sredine, vodosnabdijevanja u Lijevče polju i Potkozarju, kulture, turizma i digitalizacije lokalne uprave.

Ovo je konstatovano na sastanku gradonačelnika Zorana Adžića i Suzane Šalić, pomoćnika ministra finansija u Vladi Republike Srpske.

"Gradiška je putokaz kako treba postupati prema inostranim fondovima i prema sredstvima iz budžeta za potrebe infrastrukture.

Ovaj grad je pokazao izuzetno interesovanje za sredstva Saudijskog fonda. Ponuđeni projekti su spremni za primjenu", kazala je Šalićeva.

Vlada Republike Srpske je nakon sastanka sa Radovanom Viškovićem, premijerom, i Miloradom Dodikom, predsjednikom Republike Srpske, u februaru apelovala na lokalne zajednice, ministarstva i javne ustanove da predstave mogućnosti saradnje sa Saudijskim razvojnim fondom na velikim infrastrukturnim projektima od opšteg značaja za lokalne zajednice i Republiku Srpsku.

Gradonačelnik Zoran Adžić naveo je da je grad Gradiška od 2017. uložio višemilionske iznose novca u izradu projektno-tehničke dokumentacije, rješavanje imovinsko-pravnih odnosa i izdavanje građevinskih dozvola za mnoge infrastrukturne projekte u različitim oblastima.

"Imamo više projekata svrstanih u šest grupa. Nadamo se da ćemo dobiti podršku resornog ministarstva, Vlade i predsjednika i da ćemo, na zadovoljstvo naših građana i privrednika, realizovati kapitalne projekte u interesu razvoja ove sredine", rekao je Adžić.

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije