Gradovi

Grom ponovo izazvao požar kod Trebinja

Grom ponovo izazvao požar kod Trebinja
Foto: Ustupljena fotografija | Grom ponovo izazvao požar kod Trebinja

TREBINJE - Tek što su konačno uspjeli ugasiti požar na planini Leotar koji je izazvao udar groma, trebinjski vatrogasci su se danas, usljed jakog nevremena praćenog grmljavinom, ponovo suočili sa istim problemom na južnom dijelu grada, gdje je u brdu iznad sela Bihovi ponovo grom izazvao novi požar, ali je blagovremeno ugašen.

"Sreća je bila što smo se mi nalazili u blizini, jer smo tada intervenisali na gašenju stuba za napajanje električne energije koji je bio zapaljen, vjerovatno isto od udara groma, za koji su nas obavijestili iz 'Elektro Hercegovine'. Bili smo upravo na kraju ovoga posla kada nam je stigla nova dojava o požaru koji je takođe izazvao udar groma i buknuo je ispod dalekovoda, pa smo se odmah preselili na novo požarište i požar ugasili maltene čim je izbio", kaže Zdravko Kašiković, komandir Vatrogasne jedinice Trebinje.

Na ovaj su način preduprijedili veliku štetu, prvenstveno što je u pitanju dalekovod, ali je u podnožju bilo i selo Bihovi.

Trebinje je u popodnevnim satima zahvatilo pravo olujno nevrijeme, praćeno olujnim vjetrom i jakom grmljavinom, a još se ne zna da li je negdje bilo većih šteta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije