Gradovi

Mladi glumci uče od najboljih

Mladi glumci uče od najboljih
Foto: N.N. | Mladi glumci uče od najboljih

TREBINJE - Prvi omladinski pozorišni kamp i festival "Agon", na kome učestvuje oko pedeset mladih glumaca i pozorišnih radnika iz Zavidovića, Doboja, Bugojna, Gradnića (Čitluk) i Trebinja, u organizaciji Kulturne scene "Male stvari" Trebinje održava se u gradu na Trebišnjici.

U pitanju je prvi ovako neobičan projekat u Bosni i Hercegovini, u kome mladi ljudi, u  okviru dramskih radionica, koje se realizuju u prirodi, uče i istovremeno prikazuju svoja dramska ostvarenja.

Sve je, kako kaže idejni tvorac i direktor Kulturne scene "Male stvari" iz Trebinja Željko Milošević, poteklo spontano, još prije tri godine, uviđajući da je mladim ljudima potrebna nova energija i obilne stvari činiti neobičnim.

"Došli smo na ideju da se i pozorišna djelatnost može učiniti neobičnijom, odnosno probe i radionice se ne moraju odvijati u zatvorenom i zagušljivom prostoru, već u prirodi, na otvorenom, gdje se dobija i inspiracija i polet za igru", objašnjava Milošević.

Edukaciono-okupacioni kamp se održava na Ušću u izletištu Lastva, kod Trebinja, a sa mladim glumcima rade pozorišni radnici Slađana Zrnić, prvakinja Narodnog pozorišta RS iz Banjaluke, a glumac Miroljub Mijatović, doktorand dramske pedagogije Univerziteta u Zagrebu i rukovodilac Dječije scene Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, prenosi znanja na radionicama procesne drame.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije