Gradovi

Počela obnova puta Trebinje-Ljubinje vrijednosti 12 miliona KM

Počela obnova puta Trebinje-Ljubinje vrijednosti 12 miliona KM
Foto: Srna | Počela obnova puta Trebinje-Ljubinje vrijednosti 12 miliona KM

TREBINJE - Preduzeće "Hercegovina putevi" zvanično je danas počelo radove na rehabilitaciji magistralnog puta Ljubinje-Trebinje dužine 59 kilometara, u vrijednosti 12.379.000 KM, rekao je vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća "Putevi Republike Srpske" Nenad Nešić.

Nešić je istakao da se rehabilitacija finansira u potpunosti iz sredstava Vlade Republike Srpske i "Puteva Srpske".

On je rekao da će danas krenuti radovi na dionici puta prema Ljubinju u dužini 7,5 kilometara, koja je spremna za rehabilitaciju.

"Osim rehabilitacije kolovoza, uradićemo kompletnu rehabilitaciju saobraćajne signalizacije, i vertikalnu i horizontalnu. Radićemo i zaštitne ograde u dužini od 10,5 kilometara i na taj način riješiti dugogodišnji problem ovog puta. Sloj asfalta će biti debljine pet centimetara, radi se najkvalitetnijim eruptivnim materijalom, takozvanim dijabasom", izjavio je Nešić.

On je rekao da će se sada raditi isključivo rehabilitacija po postojećoj trasi, te da je u planu da se uradi novi projekat za treću usponsku traku.

Nešić je rekao da je rok za završetak radova do 36 mjeseci, ali da će, ukoliko vremenski uslovi dozvole i izvođač bude spreman, svi radovi biti završeni u idućoj godini.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je da je veoma značajno što je krenula rekonstrukcija puta Trebinje-Ljubinje, kako za mještane, tako i za turiste.

"Najkritičnija dionica je bila na prilazu Trebinju. Naravno da tih dionica ima još, ali u saradnji sa Vladom Republike Srpske i `Putevima Srpske` planovi postoje i za naredni period", rekao je Ćurić, zahvalivši Vladi i "Putevima".

On je rekao da je u planu da se obezbijede sredstva i za dionicu puta prema Nikšiću, istakavši da postoji donacija Vlade Srbije za put Trebinje-Foča-Šćepan Polje, te da se u narednom periodu očekuju sredstva Vlade Srpske i "Puteva". 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije