Gradovi

Poslanik pečačenje nelegalno izgrađene građevine branio privatnim obezbjeđenjem

Poslanik pečačenje nelegalno izgrađene građevine branio privatnim obezbjeđenjem
Foto: Ustupljena fotografija | Poslanik pečačenje nelegalno izgrađene građevine branio privatnim obezbjeđenjem

ZENICA - Pečaćenje nelegalno izgrađene građevine u vlasništvu Rame Isaka, poslanika u Skupštini Zeničko – dobojskog kantona i delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH, spriječilo je obezbeđenje agencije "Condor".

Naime, građevinska inspekcija grada Zenica pokušala je izvršiti zatvaranje nelegalno izgrađene građevine. 

"Inspekcijskom nadzoru su prisustvovali i pripadnici Policijske uprave 1 Zenica, koji su tom prilikom građevinskoj inspekciji grada Zenica pružali asistenciju.  Prilikom nadzora na licu mjesta zatečeno je deset do 15 zaštitara zaštitarske agencije 'Condor', koji su odbili da napuste nelegalnu građevinu i bili spremni da pruže fizički otpor građevinskom inspektoru i prisutnoj patroli policije", kazali su iz Službe za inspekcijske poslove grada Zenica.

Dodaju da je tom prilikom, građevinska inspekcija prekinula nadzor, a sve kako bi se izbjegao bilo kakav fizički sukoba, te vlasniku objekta i zaštitarskoj agenciji dala rok do 22. aprila da građevinu oslobode od lica i stvari. 

"Inspekcijski nadzor zatvaranja nelegalne građevine izvršiće se 22. aprila  o čemu je uredno obaviještena Policijska uprava 1 Zenica, vlasnik nelegalne građevine Ramo Isak, kao i zaštitarska agencija 'Condor'", zaključili su iz Službe za inspekcijske poslove Grada Zenica.   

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije