Gradovi

Protestuje više od stotinu građana u Velikoj Kladuši

Protestuje više od stotinu građana u Velikoj Kladuši
Foto: N.N. | Protestuje više od stotinu građana u Velikoj Kladuši

VELIKA KLADUŠA- Više od stotinu građana Velike Kladuše okupilo se jutros ispred zgrade općinske administracije u tom gradu, gdje se upravo održava tematska sjednica posvećena migrantskoj krizi.

Organizator ovoga okupljanja je neformalna grupa građana, a stanovnici Velike Kladuše su animirani putem društvenih mreža.

 Kako je istaknuto u pozivu, cilj ovoga okupljanja je da se izrazi protest zbog moguće odluke općinskih vijećnika da se na području Velike Kladuše odredi lokacija gdje bi se gradio novi prihvatni centar za migrante.

 Pomenutoj sjednici prisustvuje i premijer USK, Mustafa Ružnić, koji je nedavno istakao kako će od lokalnih vlasti u Velikoj Kladuši tražiti da se odredi lokacija van urbanog područja za tu namjenu.

 Ružnić ističe kako bi se na tom mjestu, izgradio kamp za migrante po uzoru na Lipu kod Bihaća, gdje bi se potom izmjestilo oko 800 migranata koji se trenutno nalaze u centru Miral.

Također, tu bi se trebali dislocirati i ilegalni strani državljani koji nemaju smještaj, a trenutno borave na javnim površinama.

Međutim, želja većine građana Velike Kladuše je da se svi migranti izmjeste van teritorije te općine i da nema više prihvatnih kampova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije