Gradovi

Ribari u plićaku pronašli bombe

Ribari u plićaku pronašli bombe
Foto: N.N. | Ribari u plićaku pronašli bombe

TREBINJE - Dvojica ribara su u utorak, u predvečernjim časovima, u rijeci Trebišnjice, pored Mosta Ive Andrića u samom centru grada, pronašli u plićaku dvije ručne bombe i odmah pozvali nadležne iz preduzeća „Ekologija i bezbjednost“.

Na lice mjesta su odmah izašli kordinator za deminiranje ovog preduzeća Mišo Pamučina i i pripadnici Policijske stanice Trebinje, kako bi se mjesto obezbijedilo i izvadile bombe.

Ribari su samo par dana ranije, nekoliko stotina metara uzvodno, kod Željezničkog mosta, takođe uz obalu Trebišnjice, pronašli ručni bacač raketa, takozvanu "zolju", a, otkako je počela ribolovna sezona, u „Ekologiju i bezbjednost“ svakodnevno dolaze prijave od ribara o pronađenim neeksplodiranim sredstvima.

Da je rijeka Trebišnjica odavno odlagalište otpada to smo nedavno posvjedočili i fotografijom mrtve krave pronađene uz obalu u naselju Lastva, ali neeksplodirana ubojita sredstva su, kako kažu u „Ekologiji i bezbjednosti“, direktna opasnost za ribare i kupače.

Nadležni iz ovog preduzeća i Civilne zaštite apeluju na nesavjesne građane da, ukoliko imaju naoružanja zaostalog iz proteklog rata, ili pronađu ovakvih ubojitih srestava, pozovu na brojeve 121 ili 122, a moguće je doći i lično i sve anonimno prijaviti u prostorije "Ekologije i bezbjednosti", RUCZ ili u Policijsku upravu Trebinje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije