Gradovi

Pratite nas na Google news

Smijenjeni direktori vrtića i Doma zdravlja, radnici protestovali

Smijenjeni direktori vrtića i Doma zdravlja, radnici protestovali
Foto: Srna | Smijenjeni direktori vrtića i Doma zdravlja, radnici protestvovali
Srna

PRIJEDOR - Odbornici Skupštine grada Prijedora smijenili su danas direktore Doma zdravlja i Dječijeg vrtića "Radost" i na te funkcije imenovali vršioce dužnosti.

Dužnosti direktora Doma zdravlja razriješena je primarijus doktor Slavica Popović, specijalista pedijatrije koja je na čelu ove javne zdravstvene ustanove od 2009. godine, uz obrazloženje da Skupština grada nije usvojila izvještaj o radu Doma zdravlja za 2018. godinu.

Za vršioca dužnosti direktora ove zdravstvene ustanove imenovana je stomatolog Milica Marjanović.

Šef Kluba odbornika DNS-a Goran Predojević rekao je da gradonačelnik predlaže vršioce dužnosti direktora ustanova čiji je osnivač grad, a ne Skupština, kao i da direktor Doma zdravlja Prijedor mora biti specijalista medicine ili stomatologije, što ovdje nije slučaj.

Gordana Jekić, koja je direktor vrtića "Radost" od 2017. godine, razriješena je danas ove dužnosti uz obrazloženje Kluba samostalnih odbornika, koji je predložio smjenu, da su nezadovoljni radom ove ustanove i rukovođenjem.

Za vršioca dužnosti direktora vrtića imenovana je Bojana Kos koja je u ovoj ustanovi zaposlena kao vaspitač od 2010. godine.

Grupa radnika Dječijeg vrtića "Radost" i grupa radnika Doma zdravlja ušla je u zgradu Skupštine grada protestujući zbog odluka o smjeni direktora ovih ustanova. Oni su gradonačelniku i rukovodstvu parlamenta predali peticije protiv smjene direktorki.

Sindikalna organizacija vrtića za ponedjeljak je najavila generalni štrajk jer, kako su naveli u peticiji, smjena nije u skladu sa članovima 85 i 86 Zakona o predškolskom vaspitanju i obrazovanju Republike Srpske.

Na današnjoj sjednici Aleksandar Drljača je ponovo razriješen dužnosti i imenovan za vršioca dužnosti direktora Agencije za ekonomski razvoj grada Prijedora "PREDA-PD". NJega je na ovu funkciju Skupština grada Prijedora prvi put imenovala 23. maja prošle godine i od tada se njegovo razrješenje i imenovanje na period od 90 dana ponavlja svaka tri mjeseca, kao što je to učinjeno i danas.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije