Hronika

Banjalučani uhapšeni u akciji "Polo": Zaplijenjena droga i 60.000 KM

Banjalučani uhapšeni u akciji "Polo": Zaplijenjena droga i 60.000 KM
Foto: Policijska uprava Banja Luka | Banjalučani uhapšeni u akciji "Polo": Zaplijenjena droga i 60.000 KM

BANJALUKA - Banjalučani M.Đ., J.T. i B.T. uhapšeni su u okviru akcije "Polo" u kojoj je oduzeto 1.2 kilograma marihuane, oko 550 grama hašiša, oko 45 grama kokaina i oko 60.000 KM.

Takođe su pronađeni laboratorija za proizvodnju marihuane te, gasni pištolj, tri digitalne vage, više mobilnih telefona, mrvilica, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela.

"M.Đ. i J.T. lišeni su slobode zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, a B.T. zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti", navode iz PU Banjaluka.

Kako navode u toku ovih aktivnosti izvršeni su pretresi na tri lokacije na području Grada Banjaluka, koje koriste osumnjičena lica.

"Tom prilikom pronađeno i oduzeto ukupno oko 1 230 grama zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, oko 550 grama smeđe smolaste materije koja svojim izgledom asocira na hašiš, oko 45 grama bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na kokain. Pronađen je novac u iznosu od oko 60.000 KM, kompletna oprema za kućnu laboratoriju za proizvodnju marihuane, gasni pištolj, tri digitalne vage, više mobilnih telefona, mrvilica, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela", navode iz PU Banjaluka.

Akcija se sprovodi pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a po naredbama Osnovnog suda u Banjaluci.

Napominju da su i dalje u toku određene aktivnosti u okviru ove akcije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije