Hronika

Bivši načelnik osumnjičen da je sa tri osobe oštetio budžet Stanara za oko 100.000 KM

Bivši načelnik osumnjičen da je sa tri osobe oštetio budžet Stanara za oko 100.000 KM
Foto: Nezavisne novine/Arhiva | Bivši načelnik osumnjičen da je sa tri osobe oštetio budžet Stanara za oko 100.000 KM

DOBOJ - Policijska uprava Doboj prijavila je tužilaštvu Dušana Panića, bivšeg načelnika Opštine Stanari i još tri osobe zbog sumnje da su nesavjesnim radom u postupku javne nabavke oštetili budžet opštine za 99.892 maraka.

Osim Panića, Okružnom javnom tužilaštvu Doboj podnesen je izvještaj i protiv  Borisa Miličića iz Doboja, predsjednika Komisije za javne nabavke i  članova komisije Dijane Đekić Smiljanić i Mladena Šljivića iz Stanara.

Radi se o javnoj nabavci kamiona za odvoz smeća iz 2018. godine koji je prema policijskom izvještaju umjesto 40.000 plaćen 140.000 maraka.

Svi privaljeni se terete da su izvršilia krivično djelo nesavjestan rad u službi

"Za prijavljene osobe postoji osnov sumnje da su  2018. godine, počinila navedeno krivično djelo na način da je D.P. kao načelnik jedne opštine  a na prijedlog komisije za javne nabavke B.M. (predsjednik komisije) i D.Đ.-S. i M.Š. (članovi komisije) donio Odluku o  dodijeli ugovora u  postupku javne nabavke kamiona za odvoz smeća sa cijenom od 140.177 KM sa PDV-om, a čija je maksimalna tržišna vrijednost u tom periodu  iznosila 40.285KM", navode iz PU Doboj.

Na ovaj način je za budžet opštine nastupila materijalna šteta u iznosu od 99.892 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije