Hronika

Pratite nas na Google news

Osumnjičen da je maloljetnu suprugu prisiljavao na prosjačenje i prostituciju

Osumnjičen da je maloljetnu suprugu prisiljavao na prosjačenje i prostituciju
Foto: Ilustracija | Brčak osumnjičen da je maloljetnu suprugu prisiljavao na prosjačenje i prostituciju
Jovana Savanović

BRČKO – Sud u Brčkom odredio je jednomjesečni pritvor Š.Š. (26) iz ovog grada zbog sumnje da je iskorištavao svoju maloljetnu suprugu prisiljavajući je na prosjačenje i prostituciju, kako bi pribavio protivpravnu imovinsku korist.

Pritvor osumnjičenom za krivično djelo trgovine ljudima određen je zbog opasnosti da bi uticajem na svjedoke mogao ometati krivični postupak, dok je žrtva, s druge strane, izmještena u sigurnu kuću, saopštili su iz Tužilaštva Brčko distrikta.

Tužilaštvo Distrikta vodi istragu protiv Š.Š., zbog sumnje da je posljednjih mjeseci od svoje maloljetne vanbračne supruge svakodnevno zahtijevao da prosjači, te da mu predaje tako pribavljeni novac.

"Uz to, sumnja se da je od oštećene zahtijevao i da licima, koja pokažu interesovanje, ponudi pružanje seksualnih usluga za novčanu naknadu. On je nad oštećenom kontinuirano primjenjivao fizičko nasilje i prijetnje, usljed čega je žrtva dovedena u stanje bespomoćnosti i pod potpunu kontrolu osumnjičenog", navedeno je u naredbi o provođenju istrage.

Pored Š.Š., istragom Tužilaštva obuhvaćen je i H.H. (77) za koga se sumnja da je sa oštećenom dogovorio seksualnu uslugu za novčanu naknadu, a potom je automobilom odvezao van naseljenog područja, te nad njom započeo bludne radnje.

"Pošto je tu pronašla H.H., Policija Brčko Distrikta je obojicu osumnjičenih lišila slobode i predala ih Tužilaštvu na daljnji krivični postupak. Sumnja se da su počinili krivična djela trgovine ljudima, a s obzirom na to da postoji i opasnost da bi Š.Š. mogao ometati krivični postupak, Osnovni sud Distrikta mu je po tužilačkom prijedlogu odredio jednomjesečni pritvor", saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Kako su naveli, saradnjom koju su putem zajedničkog protokola u datoj oblasti još ranije uspostavili Tužilaštvo, Policija i Centar za socijalni rad Distrikta, spriječeno je daljnje nanošenje štete žrtvi,  budući da je uz osiguranu zaštitu i institucionalnu podršku odmah izmještena u sigurnu kuću.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije