Hronika

Državljanin BiH optužen za jezivo silovanje u Francuskoj

Državljanin BiH optužen za jezivo silovanje u Francuskoj
Foto: Pixabay | Ilustracija

AVINJON - U Regionalnom sudu departmana Vokliz danas je počelo suđenje Rubinu Husoviću (33) iz Bosne i Hercegovine koji je optužen za silovanje autostoperke, septembra, 2021. godine.

Naime, prvog dana suđenja utvrđivao se psihološki profil optuženog, gdje je on rekao da je njegov život bio obilježen porodičnim nasiljem u BiH.

Ipak, na pitanje sudije da li je uradio sve što mu se stavlja na teret, Husović je drhtavim glasom odgovorio potvrdno, s tim da postoje određeni momenti kojih se ne sjeća.

Kako prenose francuski mediji, on je 25. septembra, 2021. godine u mjestu Senas pokupio dvoje autostopera, mladi par, koji su putovali u pravcu Lurmarena.

Još uvijek je bio dan i oni su sjeli u Husovićev alfa romeo. Međutim, već nakon nekih 10 kilometara, Husović je zaustavio automobil, istjerao ih vani i naredio da kleknu i stave ruke iza glave.

Tada počinje prava noćna mora za dvoje mladih ljudi, jer Husović vadi oružje i pod prijetnjom pištoljem im uzima novac i mobilne telefone.

Žrtve su se u prvi mah usprotivile, ali kada su vidjeli oružje, nisu imali drugog izlaza. On je zatim naredio djevojci da se skine i da ga zadovolji, dok je držao pištolj na čelu njenog momka. Ona se opirala, ali je Husović postao agresivan i silovao je pred momkom.

Husović tada sjeda u auto i bježi, a mladi par upada u prvu kuću i zove policiju. Husović je pronađen zahvaljujući snimcima video nadzora kada ih je pokupio u Senasu, ali i na osnovu opisa autostopera. Policija ga je pronašla u prikolici u blizini mjesta gdje je i pokupio autostopere, a u njegovom automobilu je pronađen pištolj kao i lične stvari autostopera.

Vještaci su danas zaključili da Husović ima ozbiljne psihijatrijske probleme te da se radi o patologiji psihotičnog tipa, ali to ne mijenja činjenicu da je on priznao sve što mu se stavlja na teret. Suđenje se nastavlja i naredna dva dana.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije