Hronika

Dugo čekali bebu, tragedija izbrisala porodičnu sreću

Dugo čekali bebu, tragedija izbrisala porodičnu sreću
Foto: D. Pozderović | Dugo čekali bebu, tragedija izbrisala porodičnu sreću

MRKONJIĆ GRAD - Emir i Ramajana dugo su čekali bebu i bili su presrećni kada su je dobili, ali nažalost tragedija je u trenu prekinula njihovu sreću i svi su zajedno otišli u smrt.

Kaže za "Nezavisne" rođak supružnika Temimović iz Sarajeva, koji su jutros poginuli zajedno sa svojom četvoromjesečnom bebom u direktnom sudaru renoa i kamiona dok su iz pravca Ključa išli prema Mrkonjić Gradu.

Tragedija se desila danas iza sedam časova u mjestu Čađavica, kada je, prema riječima očevidaca, reno kadjar, za čijim volanom je bio nastradali Temimović, odjednom iz zasad neutvrđenih razloga prešao u suprotnu traku te podletio pod kamion mercedes preduzeća "Mrkonjićputevi", za čijim je volanom bio V.S. iz Mrkonjić Grada, koji nije ozbiljnije povrijeđen.

Kako su za "Nezavisne" ispričali očevici stravične saobraćajne nesreće, reno je na pravcu bez preticanja samo skrenuo u drugu traku te se zakucao u kamion, koji je od siline udara završio pored puta.

O strahotama nesreće svjedoči potpuno smrskan reno, u kojem su na licu mjesta nastradali supružnici, a bebi od četiri mjeseca pokušali su pomoći ljekari u Mrkonjić Gradu, ali je nažalost podlegla.

Očevici nesreće kažu da je sudar bio stravičan te da je bračni par zadobio veoma teške povrede i nije im bilo spasa.

"Navodno je beba bila živa kada je došla Služba hitne pomoći, ali je umrla na putu za bolnicu", kažu potreseni očevici.

Kako su nam ispričali rođaci nastradale porodice, ovu tragediju vidio je otac nastradale žene, koji je autom išao iza njih.

Bio je, kažu, nekoliko vozila iza njih i prepoznao automobil svojih zeta i kćerke, s kojima je bilo njihovo nedavno rođeno dijete.

Ramajana Temimović, koja je doskora radila kao ljekar u Ključu, i njen muž, koji je bio profesor na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, kobnog dana vraćali su se iz Ključa u Sarajevo, gdje su se nedavno odselili.

"Njih su svi voljeli, bili su divni ljudi puni života, a dijete im je unijelo radost u život, koji je tek bio pred njima. Tog dana bili su u Ključu i krenuli kući u Sarajevo kako bi proslavili Emirov rođendan, čak mislim i tortu da su imali u autu. Ta tragedija desila se u trenutku, ko zna zašto su prešli u suprotnu traku, možda se čovjek bio okrenuo prema bebi, sad već nije ni važno jer je sekund bio dovoljan da se desi ova tragedija", kaže poznanik ove porodice.

Na licu mjesta zatekli smo smrskani automobil, koji svjedoči strahotama koje su se desile, i rođake nastradalih, koji su u stanju šoka sakupljali rasute lične stvari kako bi ih odnijeli neutješnoj porodici.

Iz Policijske uprave Mrkonjić Grad naveli su da se nesreća desila u Čađavici, koja pripada opštini Ribnik, a učestvovali su V.S. iz Mrkonjić Grada, upravljajući teretnim motornim vozilom mercedes, i E.T., koji je upravljao putničkim automobilom reno.

"U renou su se nalazili saputnici R.T.K. i maloljetno lice, svi iz Sarajeva. U ovoj saobraćajnoj nezgodi na licu mjesta smrtno su stradali E.T. i R.T.K., dok je maloljetno lice prevezeno u Dom zdravlja Mrkonjić Grad, gdje je konstatovana smrt", naveli su iz policije.

Uviđaj na licu mjesta izvršili su policijski službenici Policijske stanice Ribnik i dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

"Postupajući tužilac naložio je obdukciju tijela poginulih, koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu RS u Banjaluci, kao i druga potrebna vještačenja u cilju utvrđivanja tačnog uzroka saobraćajne nezgode", naveli su iz policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije