Hronika

Dukić tražio popa i dvije godine robije

Dukić tražio popa i dvije godine robije
Foto: Velibor Tripić/Arhiva | Dukić tražio popa i dvije godine robije

BANJALUKA - Nedeljko Dukić (29) iz Kneževa, koji je optužen da je 26. avgusta 2018. godine pokušao ubiti Vladimira Kovačevića (38), novinara RTV BN i portala Gerila.info, ponudio je da s Okružnim javnim tužilaštvom Banjaluka potpiše sporazum o priznanju krivice, kojim bi mu bile odrezane dvije godine robije, saznaju "Nezavisne novine".

Kako isti izvor navodi,  ova njegova zamisao je ipak već u startu osuđena na propast.

"Postupajućem tužiocu ne pada na pamet da potpiše takav sporazum jer smatra da je kazna preblaga. Podsjetiću vas, bokser Marko Čolić (33) iz Banjaluke već je za ovaj brutalni napad pravosnažno osuđen na pet godina robije, a Dukić bi dvije godine. Štaviše, ne treba zaboraviti da je Dukić duže vrijeme bio u bjekstvu prije nego što se predao", ističu sagovornici "Nezavisnih".

Kako podsjećaju naši izvori, Dukić je u pritvoru u Kazneno-popravnom zavodu Banjaluka na Tunjicama, a ovih dana je tražio da mu u pritvorsku jedinicu dođe - sveštenik.

"Ne znam da li je sud o tom zahtjevu odlučivao i da li je sveštenik već dolazio, ali, da, istina je, tražio je to", dodaju naši izvori, dok komentar Nebojše Pantića, Dukićevog advokata, nismo uspjeli dobiti.

U Okružnom sudu u Banjaluci juče je trebalo da bude nastavljeno suđenje Dukiću, ali je zbog njegovog narušenog zdravstenog stanja odgođeno za danas, a planirano je da bude nastavljeno i sutra. Sve to zavisi od toga hoće li se optuženi, koji juče nije bio u sudnici, oporaviti. "Ljekar nas je obavijestio da optuženi ima akutnu dijareju", izjavio je predsjednik Sudskog vijeća Blagoja Dragosavljević.

Podsjetimo, Dukić se predao policiji u novembru prošle godine. Njemu je još u jesen 2018. godine određen pritvor.

Optužnicom se Dukiću na teret stavlja da je, zajedno s Čolićem, mučki napao i palicom pretukao Kovačevića ispred zgrade u kojoj novinar stanuje u banjalučkom naselju Obilićevo.

"Obojica su bili maskirani kapuljačama duksa i bili su naoružani metalnim teleskopskim palicama. Kovačevića su sačekali i kada su ga uočili Čolić mu je prišao s prednje strane te ga udario palicom po glavi. Dukić je Kovačeviću prišao s leđa i zajedno su ga udarali", navodi se u optužnici.

Kako se dodaje u optužnici, Kovačević je od udaraca pao na zemlju i dok je ležao, Dukić i Čolić su nastavili da ga udaraju palicama po glavi i tijelu.

Kovačević je u napadu zadobio tešku povredu u vidu nagnječenja mozga te više lakših po glavi, usni, uhu, ramenu, natkoljenici i potkoljenici.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije