Hronika

Epilog hapšenja Zagrepčana u Prijedoru: Muževi glumili inspektore, a žene prodavačice

Epilog hapšenja Zagrepčana u Prijedoru: Muževi glumili inspektore, a žene prodavačice
Foto: N.N. | Epilog hapšenja zagrepčana u Prijedoru: Muževi glumili inspektore, a žene prodavačice

PRIJEDOR - Zbog sumnje da su starice iz Prijedora i Kozarske Dubice oštetili za oko 8.000 KM, i to glumeći policijske inspektore, odnosno prodavačice masažera, uhapšeni su dvojica Zagrepčana i njihove supruge, saznaju "Nezavisne".

Nezvanično, u pitanju su Kristijan Šajn (26) i njegova životna saputnica Jasmina Šajn (23), te Silvio Radelić (30) i njegova supruga Kristina Šajn (31).

Terete ih da su u svega tri dana, odnosno od 23. do 26. septembra, ojadili tri starije Prijedorčanke i jednu Dubičanku.

Izvor "Nezavisnih" potvrdio je da su prvo, na osnovu raspisane potrage, uhapšeni Kristijan, Jasmina i Kristina, i to pri izlasku iz BiH, na Graničnom prelazu Popovi.

Graničari su njih troje potom predali prijedorskoj policiji, koja je ubrzo zatim uhapsila i Silvija. Uslijedilo je saslušanje.

Tokom kriminalističke obrade utvrđeno je da su Kristina, Jasmina, te još jedna žena za kojom se traga, 23. septembra, u mjestu Čarakovo, prevarile Prijedorčanku Šuhru K. (77).

"Ponudile su joj da podigne 5.000 evra navodnog nasljedstva, a zatim joj, na ime te usluge, uzele 450 maraka", rekao je policijski izvor.

Istog dana, kako ih terete, besposleni nisu bili ni muževi Kristine i Jasmine - Silvio i Kristijan.

"Za Kristijana se sumnja da je tog dana telefonom pozvao Prijedorčanku Džehvu S. (77), te joj se predstavio kao policijski inspektor. Dok je ona pričala s njim, u njenu kuću, kako ga policija tereti, ušao je Silvio, te se takođe predstavio kao inspektor, a zatim je starici iz kutije ukrao 600 maraka i tri zlatna prstena", kaže sagovornik "Nezavisnih".

Već sutradan, 24. septembra, bez novca je ostala i Prijedorčanka Mira R. (78).

"Utvrđeno je da su osumnjičene Kristina i Jasmina, te još jedna žena, Miri nudile na prodaju masažere za tijelo i prezentaciju rada masažera. U momentima Mirine nepažnje, iz kuhinje su joj ukrale kovertu sa 5.500 KM", pojašnjava naš sagovornik.

Situacija se potom na dva dana smiruje, ali već 26. septembra, sličan slučaj bilježi se na području Kozarske Dubice, u mjestu Brekinja.

"Utvrđeno je da je Kristina, zajedno sa još jednom ženom, iz kuće Nevenke M. (83) ukrala 700 maraka. Dok je Nevenku u dvorištu zagovarala Kristina, njena saučesnica ušla je u kuću i pokupila novac iz spavaće sobe", otkriva naš sagovornik.

Uhapšeni supružnici su, nakon krim-obrade, pušteni na slobodu, a slijedi podnošenje izvještaja protiv njih. Pošto je riječ o stranim državljanima, o svemu je obaviješteno Diplomatsko-konzularno predstavništvo Hrvatske u BiH, kao i Služba za poslove sa strancima, Terenski centar Banjaluka.

Policija: Budite oprezni

Prijedorska policija apeluje na građane da budu oprezni tokom posjeta nepoznatih lica koja nude na prodaju masažere, odjevne predmete, druge proizvode ili usluge.

"Građanima se preporučuje da takva lica ne puštaju u kuću, a u slučaju bilo kakve sumnje na nedozvoljene radnje da o tome obavijeste nadležnu policijsku stanicu ili ovakve slučajeve prijave na besplatni servisni broj 122", navela je Vesna Pačariz, portparol PU Prijedor.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije