Hronika

Inspektori Poreske uprave RS optuženi za primanje mita

Inspektori Poreske uprave RS optuženi za primanje mita
Foto: Ilustracija | Inspektori Poreske uprave RS optuženi za primanje mita

BANJALUKA - Sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda u Banjaluci potvrdio je optužnicu protiv inspektora Poreske uprave RS, Područni centar Prijedor, Nemanje Barovića i Mihajla Ristića zbog krivičnog djela primanje mita i trgovina uticajem i Marinka Bilbije zbog krivičnog djela davanje mita, saopštilo je Republičko javno tužilaštvo RS.

U saopštenju se dodaje da je optužnicu 5. avgusta 2020. podiglo Republičko javno tužilaštvo, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala podiglo.

 "Optužnica  Nemanju Barovića tereti da je sam, kao službeno lice, u toku 2018. i 2020. godine, vršeći kontrolu obračuna i plaćanja poreskih obveza poreskih obveznika dva puta zahtijevao i primio novčani iznos i to jednom u visini od 5.000 KM, a drugi put u visini od 5.000 evra i 250 KM da ne izvrši službene radnje koje bi morao izvršiti, te jednom zahtijevao i primio nagradu u visini od 500 KM da korištenjem svog službenog položaja posreduje da se izvrši neka službena radnja, te na taj način počinio krivična djela primanje mita i trgovina uticajem", dodaje se u saopštenju.

Kako se dodaje u saopštenju, optužnica Barovića i Ristića tereti da su zajedno, kao službena lica 15.7.2019. godine primili poklon, odnosno  novčani iznos u visini od 200 KM da u okviru svog službenog ovlašćenja  ne izvrše radnju koju mi morali izvršiti, a Bilbiju da je službenim licima ponudio i učinio poklon da u okviru svojih ovlašćenja ne izvrše službenu radnju koju bi morali izvršiti, čime su Barović i Ristić učinili krivično djelo Primanje mita, a Bilbija krivično djelo davanje mita.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije