Hronika

Pratite nas na Google news

Izjave mještana nakon ubistva Gačića: "Pokazao bih mu da mi je dopao šaka"

Izjave mještana nakon ubistva Gačića: "Pokazao bih mu da mi je dopao šaka"
Foto: Anadolija | Izjave mještana nakon ubistva Gačića: "Pokazao bih mu da mi je dopao šaka"
N.N.

SARAJEVO - Sarajevski policajci u razmjeni vatre ubili su u utorak poslijepodne ubicu Edina Gačića, a zbog te informacije najviše je laknulo mještanima Hadžića, Suhodola, Tarčina i drugih mjesta na kojima se mogao pojaviti Gačić.

Mještani koji žive u mjestu Toplice koje je povezano s mjestom Suhdol kažu da se Gačić mogao kriti u napuštenim kućama i vikendicama.

"Policijska operacija trajala je oko četiri sata, a onda su se začuli pucnji i ubrzo je došla informacija da je Gačić likvidiran", rekao je mještanin sela Toplice koje se nalazi u blizini mjesta gdje je Gačić likvidiran, prenosi "Radiosarajevo.ba".

Dodao je i da se u blizini mjesta gdje je Gačić likvidiran nalaze i neke napuštene kolibe i štale u kojima se Gačić mogao sakriti.

Mještani ističu i kako su se krili dok je Gačić bio na slobodi i dodaju kako su imali i lovačke puške "spremne" za ne daj Bože.


Povezana vijest:

 Edin Gačić ubijen u obračunu s policijom


Gačić se krio na području između Suhodola i Lepenice gdje je danas i ubijen. Informacije s terena kažu da nije napuštao ovo područje, te da je najvjerovatnije vrijeme provodio u napuštenim kućama, štalama, ali je i pravio sebi sklonište.

Edin Gačić ubijen je samo kilometar od lokacije na kojoj je svirepo ubio policajca Mahira Begića, za portal "Faktor.ba" tvrde mještani Zabrđa, gdje je pronađen i likvidiran višestruki ubica Gačić.

"Ovo je samo kilometar udaljeno od Suhodola. U ovom krugu od samo kilometar su naselja Zabrđe, Suhodol i Toplica", kažu mještani.

Kažu kako su svi odahnuli nakon saznanja da je ubica konačno pronađen i likvidiran.

"Strahovali smo zbog naše djece i njihovog odlaska u školu, sada smo zaista odahnuli, noćas ćemo konačno mirno spavati", priča Ermin Hasić.

Neki pričaju kako ih uopšte nije bilo strah.

"Pokazao bih mu ja da mi je dopao šaka, ne bi imao kad djelovati. Ne bi mi mogao ništa da je imao sedam pištolja i pušaka", ispričao je "Faktoru" jedan mještanin.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije