Hronika

Liju terete za prodaju droge

Liju terete za prodaju droge
Foto: N.N. | Liju terete za prodaju droge

ZENICA - Opštinski sud u Zenici potvrdio je optužnicu protiv ranije osuđivanog Zeničanina Damira Ahmetspahića, zvanog Lija, a koja ga tereti za prozvodnju i prodaju droge.

U optužnici, koju je podiglo Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, navedeno je da je drogu, radi dalje prodaje, držao 25. maja 2017. godine u stanu koji koristi u Zenici.

Dodaje se da su u pitanju marihuana, spid i ekstazi. Droga je, sudeći po optužnici, bila zapakovana u paketićima od aluminijumske folije, ali i celofanu, plastičnim kesama, te plastičnim folijama.

Sudeći po optužnici, u zapljeni policije našla se i oprema pogodna za pripremu droge za dalju prodaju.

"U stanu je pronađena i jedna metalna drobilica za biljni materijal, sastavljena iz dva dijela, sa natpisom 'Amsterdam' i slikom lista marihuane na poklopcu", navodi se u optužnici.

Kako je potvrđeno za "Nezavisne novine", Ahmetspahića terete i da je u stanu držao i jednu digitalnu vagu, maksimalne težine vaganja 200 grama.

"Drogu i opremu je dobrovoljno predao policajcima, za što mu je izdata i potvrda o privremenom oduzimanju predmeta", navedeno je u optužnici protiv Ahmetspahića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije