Hronika

MUP RS: Prekršaje u saobraćaju počinilo 6.425 učesnika

MUP RS: Prekršaje u saobraćaju počinilo 6.425 učesnika
Foto: N.N. | MUP RS: Prekršaje u saobraćaju počinilo 6.425 učesnika

BANJALUKA - Policijski službenici MUP RS su tokom akcije pojačane kontrole u saobraćaju kontrolisali 10.823 učesnika u saobraćaju, a u činjenju prekršaja po različitim osnovama zatečeno je njih 6.425, saopštio je MUP RS.

Akcija, čiji je cilj bio podizanje stepena bezbjednosti učesnika u saobraćaju, trajala je od 18. do 21. juna na području cijele RS.

"Kod 576 vozača je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu, a 84 vozača lišena su slobode zbog utvrđenih preko 1,5 g/kg alkohola u organizmu i pet zbog prisustva droga ili psihoaktivnih lijekova, dok je 19 vozača odbilo da se potvrgne testiranju na prisustvo psihoaktivnih supstanci", pojašnjava se u saopštenju.

Kako se dodaje, zbog nekorištenja bezbjednosnog pojasa sankcionisano je 707 osoba, dok je 79 sankcionisano zbog prevoza djece na prednjem sjedištu i nekorištenja sigurnosnih sjedalica. Zbog upotrebe upotrebe mobilnog telefona prilikom vožnje u saobraćaju sankcionisana su 44 vozača.

"Od ukupnog broja kontrolisanih, kod 398 vozila je utvrđena tehnička neispravnost, a 2.496 vozača sankcionisano je zbog dodatno postavljenih tamnih folija na staklenim površinama vozila", navedeno je u saopštenju MUP-a RS.

Kako se dodaje, prilikom kontrola u saobraćaju, na području Policijske stanice Ugljevik, u putničkom vozilu pronađeno je oko 57,7 grama praškaste materije bijele boje, koja svojim izgledom asocira na "speed" i biljna materija koja svojim izgledom asocira na drogu, marihuanu, ukupne mase 6,4 grama. 

MUP RS apeluje na građane da se pridržavaju pravila u saobraćaju i vožnju prilagode uslovima puta kako bi svoju bezbjednost i bezbjednost drugih učesnika u saobraćaju podigli na viši nivo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije