Hronika

Makedonac i Srbin uhvaćeni u Beču sa drogom vrijednom 700.000 evra

Makedonac i Srbin uhvaćeni u Beču sa drogom vrijednom 700.000 evra
Foto: Pixabay | Ilustracija

BEČ - Istrage Bečke radne grupe za borbu protiv uličnog kriminala (EGS) dovele su do dva hapšenja i zaplijene više od 50 kilograma droge. Ulična vrijednost droge je oko 700.000 evra.

EGS je prvo uhapsio 30-godišnjeg državljanina Sjeverne Makedonije, navodi policija. U sklopu službenog čina otkriven je takozvani “bunker”, odnosno stan u Otakringu u kojem je bila sakrivena droga.

Markus Ditrih, portparol bečke policije izjavio je da je muškarac prethodno pokušao pobjeći, bacivši dvije vreće s oko 30 kilograma smole kanabisa i 94 elektronske cigarete s THC-om.

On je, ipak, uhvaćen u stanu. Tamo je pronađena i velika količina opojnih sredstava. Ukupno je zaplijenjeno gotovo 52 kilograma smole kanabisa, oko 2,3 kilograma marihuane, elektronske cigarete THC i gotovo 60.000 evra gotovine.

Po nalogu bečkog javnog tužioca, on je sproveden u bečki zatvor.

Gotovo istovremeno otkriven je i uzgoj biljke kanabisa u podrumskom restoranu u Penzingu. Objekat je otkriven zbog izraziro oštrog mirisa koji se danima osjećao.

Kad su službenici EGS-a došli zajedno sa policijskim psima, otkrili su 336 biljaka kanabisa. Vlasnik, 30-godišnji Srbin, pokušao je pobjeći, ali je uhapšen i sproveden u zatvor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije