Hronika

Maloljetnik osumnjičen za ubistvo bh. državljanina u Francuskoj

Maloljetnik osumnjičen za ubistvo bh. državljanina u Francuskoj
Foto: Pixabay | Ilustracija

BEZANSON - Držvljanin Bosne i Hercegovine (48) pronađen je mrtav u francuskom gradu Bezansonu, a iz tužilaštva su saopštili da se za njegovu smrt sumnjiči 17-godišnji maloljetnik.

Prema navodima tužilaštva, žrtva je izbodena u petak, 23. juna, a osumnjičeni je od ranije poznat francuskoj policiji. Navodno, ovaj maloljetnik je već osuđivan zbog nasilnih krađa, trgovine narkoticima te nasilnog ponašanja.

Rezultati autopsije su pokazali da je državljanin BiH, koji je imao prijavljeno boravište u Francuskoj, umro od jednog, ali fatalnog uboda u predjelu srca. Inače, ubod je bio toliko snažan i nasilan da su mu istovremeno polomljena i rebra.

Kako prenose francuski mediji, i žrtva je bila od ranije poznata policiji. Navodno je aprila prošle godine osuđen na šest mjeseci zatvora zbog trgovine narkoticima.

Inače, istražioci su do osumnjičenog došli na osnovu snimaka i svjedočenja očevidaca. On je navodno skuterom napustio mjesto zločina. Iako odbacuje sve optužbe, maloljetnik je priznao da je nedavno došao u Bezanson kako bi dilovao drogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije