Hronika

Maloljetnik uhapšen u Gradišci, osumnjičen za tešku krađu

Maloljetnik uhapšen u Gradišci, osumnjičen za tešku krađu
Foto: Ilustracija | Maloljetnik uhapšen u Gradišci, osumnjičen za tešku krađu

GRADIŠKA – Maloljetna osoba uhapšena je u Gradišci zbog sumnje da je šest mjeseci krala alat iz jedne kuće na području Orahova, saopšteno je iz Policijske uprave Gradiška.

Naime, Staničnom odjeljenju policije Orahova juče je oko 15,30 časova, prijavljeno je da je unazad šest mjeseci izvršena provala u kuću u vlasništvu M.Ć. iz koje su ukradeni razni alati.

"Operativnim radom policijskih službenika Policijske uprave Gradiška identifikovano je i lišen slobode maloljetno lice koje se sumnjiči da je upotrebom podesnog alata i fizičke snage nasilno otvorilo garažna vrata koja se nalaze u sklopu kuće i iz unutrašnjosti iste otuđiolo veću količinu raznog alata ( dva aparata za varenje, dvije motorke, bušilicu, brusilicu, agregat, minivaš, akumulator, pretvarač za centralno grijanje, set burgija i šest brusnih ploča), nakon čega je ušlo u unutrašnjost kuće, izvršlo premetačinu i iz sobe na spratu kuće otuđilo konzolu PS2 sa džojsticima", saopšteno je iz PU Gradiška.

Ukradeni predmeti su pronađeni kod osumnjičenog, te su vraćeni vlasniku.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo teška krađa, prema maloljetnom licu preduzeće se mjere i radnje u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije