Hronika

Migranti se izgubili, nisu čuli voz

Migranti se izgubili, nisu čuli voz
Foto: Ilustracija | Migranti se izgubili, nisu čuli voz

NOVI GRAD - Dva migranta starosti 20 i 25 godina poginula su u srijedu veče u mjestu Poljavnice, kod Novog Grada, kada ih je udario voz.

Kako nezvanično saznajemo, migranti su se kretali po pruzi i nisu vidjeli ni čuli voz kad je naišao, te su na licu mjesta ostali mrtvi.

Miroslav Lazić, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Poljavnice, kazao je za "Nezavisne" da se veliki broj migranata nalazi u njihovom mjestu.

"Imamo industrijsko naselje, napušteno, i veliki broj migranata u večernjim satima boravi upravo tu. Tako je bezbjednost građana ove mjesne zajednice upitna jer se mještani ne osjećaju slobodno", kazao je Lazić i dodao da mještane migranti nisu napadali, ali stalno se kreću oko njihovih kuća.

"To mjesto gdje je pružni prelaz i gdje su u srijedu poginula dva mladića do sada je odnijelo dosta života", kazao je Lazić.

Ističe da ih je on lično vidio da idu prugom, te da su najvjerovatnije imali slušalice u ušima pa nisu ni vidjeli ni čuli voz.

"To su bukvalno djeca koja su se izgubila", kazao je Lazić.

Iz Policijske uprave Prijedor saopštili su da se pretpostavlja da su u ovoj nezgodi poginuli migranti, te da je policijskoj stanici u Novom Gradu ovaj slučaj prijavljen u srijedu veče oko 18.50.

"U Poljavnicama je voz koji saobraća na relaciji Dobrljin - Novi Grad udario dvije osobe, za koje se pretpostavlja da su migranti, a koje su tom prilikom smrtno stradale. O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor", rekla je Zvezdana Alendarević, portparol Policijske uprave Prijedor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije