Hronika

Mladić ispitan zbog paljenja zastave Srpske u Zenici, saslušani i organizatori skupa

Mladić ispitan zbog paljenja zastave Srpske u Zenici, saslušani i organizatori skupa
Foto: Screenshot TikTok | Mladić ispitan zbog paljenja zastave Srpske u Zenici, saslušani i organizatori skupa

ZENICA - Dvadesetčetvorogodišnji H.S. ispitan je zbog sumnje da se može dovesti u vezu sa paljenjem zastave Republike Srpske u tom Zenici, a što se dogodilo 9. januara, potvrđeno je “Nezavisnim novinama”.

Iz Uprave policije MUP-a ZDK rečeno nam je da je 8. januara Policijskoj upravi I, Policijskoj stanici Centar, najavljen "Patriotski skup" koji je održan 9. januara od 19.30 do 22 sata.

Tokom ovog skupa, oko 20.30 sati, na platou ispred istočne strane stadiona "Bilino polje" zapaljena je zastava Srpske, što je snimano mobilnim telefonom,  a zatim je objavljeno na društvenim mrežama čime je došlo do uznemirenja javnosti.

Kako navode iz zenički policije, zbog sumnje da to sadrži obilježja krivičnog djela "Izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti", pripadnici Odsjeka kirminalističke policije, Policijske uprave I su pod nadzorom dežurnog Kantonalnog tužioca preduzeli mjere i radnje na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnog djela.

“Nakon prikupljenih operativnih saznanja, u službenim prostorijama Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I saslušani su organizatori skupa, kao i svjedoci predmetnog događaja, kojom prilikom se došlo do saznanja da se u vezu sa tim može dovesti H.S., rođen 2000. godine u Zenici,  te je isti ispitan na okolnosti počinjenog krivičnog djela. Po kompletiranju dokumentacije Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona bit će dostavljen  izvještaj o preduzetim mjerama i radnjama”, rekao je za “Nezavisne novine” Samir Valentić, portparol Uprave policije MUP-a ZDK.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije