Hronika

Muškarac u Sarajevu nasmrt izboden nakon svađe, žena povrijeđena

Muškarac u Sarajevu nasmrt izboden nakon svađe, žena povrijeđena
Foto: Ilustracija | Muškarac u Sarajevu nasmrt izboden nakon svađe, žena povrijeđena

SARAJEVO – Jedan muškarac preminuo je sinoć u sarajevskoj opštini Novi Grad nakon što je uboden nožem u svađi više osoba, dok je jedna ženska osoba lakše povrijeđena, kazali su u MUP-u Kantona Sarajevo.

Tri osobe su uhapšene nakon napada koji se dogodio u Ranovačkoj ulici, pola sata prije ponoći.

"Radeći na rasvjetljavanju krivičnih djela ubistvo i Ubistvo u pokušaju policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su identifikovali, pronašli i lišili slobode tri lica koja se dovode u vezi sa ovim krivičnim djelima", rekao je Mirza Hadžiabdić, portparol MUP-a Kantona Sarajevo.

On je kazao da su uhapšeni smješteni u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, te će nad istima tokom dana biti izvršena kriminalistička obrada.

Povrijeđena žena je nakon ukazane ljekarske pomoći Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, prevezena i hospitalizovana na Klinici za torokalnu hirurgiju KCUS.

O svemu je upoznata dežurna tužiteljka Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koja je izašla na mjesto događaja i rukovodila uviđajem.

Više informacija o ovom događaju biće poznato tokom dana.

Prema nezvaničnim saznanjima portala Klix.ba, u naselju je došlo do porodične svađe nakon čega je jedna osoba zatražila pomoć u dvorištu ubijenog muškarca. Ubrzo nakon toga, u dvorište stradalog stigli su i ostali akteri svađe, te je došlo do naguravanja. Muškarac je dobio smrtonosni ubod nožem pokušavajući rastaviti osobe koje su se tukle. Njegova supruga je zadobila ubodnu ranu u leđa nakon što je prišla da mu pomogne.

Faktor.ba piše da su uhapšeni otac, sin i njihov prijatelj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije