Hronika

"Nezavisne" saznaju: Radnica banke opet prisvojila novac od kredita klijenta

"Nezavisne" saznaju: Radnica banke opet prisvojila novac od kredita klijenta
Foto: Arhiva/Ilustracija | "Nezavisne" saznaju: Radnica banke opet prisvojila novac od kredita klijenta

FOČA - Policija u Foči je u ponedjeljak dobila prijavu od oštećenog lica da je 18. decembra prošle godine uplatio cjelokupan dug kredita od 7.800 KM, te da je je taj iznos prisvojila radnica banke, što joj nije prvi pu da radi.

Kako "Nezavisne" saznaju, u pitanju je radnica koja je i nedavno prijavljena za zloupotrebu kredita. 

Naime, ona se tada sumnjičila da je 26. aprila prošle godine od klijenta jedne banke koji je uplatio cjeokupan dug kredita od 27.479,66 KM, zloupotrebila novac, a naknadnom provjerom je utvrđeno da je ovaj kredit aktivan.

O svemu je obaviješten tužilac koji se izjasnio da su u pitanju zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja i falsifikovanje isprave.

Kako su "Nezavisne novine" tada saznale, u pitanju je bio muškarac koji je jedno vrijeme bio u inostranstvu, a kada se vratio, kako je naveo, shvatio je da i dalje ima dug, iako je otplatio kredit.

Povodom novog slučaja iz Policijske uprave Foča su naveli da su 16. januara ove godine zaprimili prijavu od strane oštećenog lica da je 18. decembra prošle godine  u "Unicredit" banci u Foči uplatilo cjelokupan dug kredita od 7.800 KM, a da je  naknadnom provjerom utvrdio da je kredit aktivan i da je navedenu zloupotrebu uradilo službeno lice navedene banke.

"O svemu je obavješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Trebinje koji se izjasnio da se preduzmu sve potrebne mjere i radnje  na dokumentovanju krivičnog dijela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja", navode iz policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije