Hronika

Obdukcija: Mladića i djevojku iz Kostajnice ugušio ugljen monoksid

Obdukcija: Mladića i djevojku iz Kostajnice ugušio ugljen monoksid
Foto: RTRS | Obdukcija stradalih u Kostajnici: Mladića i djevojku ugušio ugljen monoksid

KOSTAJNICA - Nikolina G. (19) i Dejan B. (29) iz Kostajnice, koji su u subotu ujutro pronađeni mrtvi u automobilu, ugušili su se ugljen monoksidom, potvrđeno je "Nezavisnim" nakon obdukcije njihovih tijela u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske u Banjaluci.

Kako nam je potvrđeno, obdukcijom njihovih tijela nisu ustanovljene povrede ni  bilo kakvo nasilje i u pitanju je intoksikacija ugljenmonoksidom.

Zbog ove tragedije u Kostajnici je proglašen Dan žalosti, a njihovi sugrađani su se emotivnim porukama oprostili od dva mlada života.

Njihova beživotna tijela su pronađena u automobilu parkiranom u jednoj nedovršenoj kući u Kostajnici.

Predhodno je kako nam je potvrđeno, majka nastradale djevojke prijavila njen nestanak.

Izvor "Nezavisnih" rekao je da se majka zabrinula nakon što se njena kćerka ujutro nije vratila kući dok je predhodno veče bila izašla u grad.

Policijskoj stanici u Kostajnici u subotu u 7.40 časova prijavljeno je da su pronađena dva tijela u garaži nezavršenog objekta.

Prilikom uviđaja ništa nije ukazivalo da je smrt posljedica izvršenja nekog krivičnog djela i sumnjalo se na gušenje, što je potvrdila i obdukcija.

Uviđaj su u subotu obavili policijski službenici Policijske uprave Prijedor iz Sektora kriminalističke policije i dežurni tužilac prijedorskog Okružnog javnog tužilaštva.

Portparol PU Prijedor Zvezdana Alendarević navela je da je nakon prnalaska tijela D.B. i N.G. iz Kostajnice uviđajem na licu mjesta utvrđeno da se radi o zadesnoj smrti koja je najvjerovatnije nastupila kao posljedica gušenja. 

"Na licu mjesta nisu pronađeni tragovi koji bi upućivali na postojanje elemenata krivičnog djela", rekla je Alendarevićeva.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije