Hronika

Policija podnijela izvještaj protiv Stanivukovića

Policija podnijela izvještaj protiv Stanivukovića
Foto: Dražan Pozderović | Policija podnijela izvještaj protiv Stanivukovića

BANJALUKA – Banjalučka policija podnijela je danas Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka izvještaj protiv gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića, nezvanično saznaju "Nezavisne".

Naime, kako su naveli iz Policijske uprave Banjaluka uz navođenje inicijala, izvještaj je podnesen zbog postojanja osnova sumnje za krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

"Lice D.S. se sumnjiči da je dana 05.04.2021. godine, ispred Administrativne službe grada Banjaluka, kao komandant Gradskog štaba za vanredne situacije postupilo suprotno propisima Republičkog štaba za vanredne situacije Republike Srpske i suprotno odrebama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti iako je bio dužan i mogao biti svjestan da na taj način može uticati na odluku građana da svojim ponašanjem postupaju suprotno mjerama za suzbijanje virusa korona", kazali su u Policijskoj upravi Banjaluka.

Stanivuković je povodom navedenog u četvrtak saslušan u Policijskoj upravi Banjaluka.

"Ako se teretim što sam izašao pred svoj narod, dobro onda sam kriv, ali suština je da je ovo jedan u nizu od 10 krivičnih dijela protiv mene. Ovo je politički instrumentalizovano i ovo neće proći na sudu. Ovo nije napad na gradonačelnika, već na grad Banjaluku", kazao je Stanivuković tada za "Nezavisne".

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije