Hronika

Policijskog načelnika "upecao" radar pa ostao bez dozvole

Policijskog načelnika "upecao" radar pa ostao bez dozvole
Foto: Ilustracija | Policijskog načelnika "upecao" radar pa ostao bez dozvole

BANJALUKA, JAJCE - Bare Pršlja, načelnik Policijske uprave Jajce, ostao je privremeno bez vozačke dozvole nakon što ga je banjalučka policija "upecala" radarom, saznaju "Nezavisne".

Naš izvor otkriva da je brzinu prekoračio u kanjonu Vrbasa, u mjestu Ducipolje, nadomak Banjaluke.

"Vozio je 33 km/h iznad ograničenja. Zbog toga mu je izrečena kazna od 400 maraka, a dobio je i dva kaznena boda, kao i dvomjesečnu zabranu vožnje", pojašnjava sagovornik "Nezavisnih".

Pršlja je, nakon što mu je u avgustu prošle godine ta kazna izrečena, rješenje za svoj problem pokušao pronaći sudskim putem, ali su njegovi planovi propali.

Godinu kasnije, odnosno 21. avgusta ove godine, na snagu mu je stupila dvomjesečna zabrana sjedanja za volan, koja traje još mjesec dana, odnosno do 21. oktobra.

U izjavi za "Nezavisne", Pršlja ne spori da je prekoračio brzinu, te dodaje da se to dogodilo dok je vozio privatni automobil i vraćao se s mora.

"Ne osporavam da sam prekoračio brzinu 5. avgusta 2017. godine. Ali, to se desilo na otvorenoj cesti gdje bi ograničenje trebalo biti 80 kilometara na sat. Ja sam išao 73 ili 74 km/h. Međutim, tamo je zbog udubljenja na cesti bio privremeni prometni znak 50 km/h, a u nalog mi je stavljeno da je ograničenje bilo 40 km/h. Ja sam zato tražio sudsko odlučivanje", kazao je Pršlja.

Prema njegovim riječima, kada ga je radar uhvatio, nije se prepirao, već je odmah policajcu kazao da piše kaznu.

"Rekao sam mu: 'Kolega, pišite, u redu je, ali ja smatram da ćemo se vidjeti na sudu i da ću tražiti sudsko odlučivanje.' Stoga sam podnio zahtjev Osnovnom sudu u Banjaluci za odlučivanje, a oni su tada raspravu, koja je bila zakazana za 18.  septembar, odgodili i zakazali je za 29. septembar", kaže Pršlja, uz napomenu da nam izjavu daje kao građanin, a ne kao policijski službenik, jer na to nema pravo.

Dodaje da je sudu potom poslao obavijest da 29. septembra prošle godine nije mogao doći, jer im je tada bio Dan policije, zbog čega je imao obaveza.

"Sud je, međutim, uvažio prekršajni nalog i odredio mi kaznu od dva mjeseca zabrane i 400 maraka", rekao je Pršlja za "Nezavisne" i dodao da je prekršajni nalog postao pravosnažan. Ističe da je nakon svega predao svoju vozačku dozvolu i platio kaznu. Dozvola mu je, kaže, deponovana u Policijskoj stanici Jajce.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije