Hronika

"Nezavisne" saznaju: Predaje se osumnjičeni za ubistvo sarajevskih policajaca

"Nezavisne" saznaju: Predaje se osumnjičeni za ubistvo sarajevskih policajaca
Foto: N.N. | Predaje se osumnjičeni za ubistvo sarajevskih policajaca

SARAJEVO - Sava Marinković, koji je osumnjičen za ubistvo sarajevskih policajaca, trebao bi iduće sedmice biti pušten na slobodu u Njemačkoj i odmah nakog toga on namjerava da dođe u BiH, u Sarajevo, te da se stavi na raspolaganje pravosudnim organima.

Rekao je to za "Nezavisne novine" Marinkovićev advokat Bojan Veselinović, koji dodaje da Marinković negira bilo kakvu povezanost sa ubistvom policajaca, te da mu  nije jasno zašto su ranije date izjave onog sadržaja.

"Ja napominjem da svako ko je imao dodir sa predmetom, zna da dokazi govore da se događaj nije desio na način kako je to izneseno u medijima, te da je  jedina svrha tih navoda usmjeravanje istrage u suprotnom pravcu", rekao je Veselinović za "Nezavisne novine".

S druge strane, Azra Bavčić, portparol Tužilaštva Kantona Sarajevo, potvrdila je za "Nezavisne novine" da je ranije, na prijedlog Tužilaštva KS, Kantonalni sud u Sarajevu odredio jednomjsečni pritvor Marinkoviću i izdao naredbu za raspisivanjem međunarodne potjernice.

Krajem prošlog mjeseca, podsjetimo, predao se i Aleksandar Macan, koji je takođe osumnjičen u ovom slučaju.

Podsjetimo, u oktobru 2018. godine, u sarajevskom naselju Alipašino polje, grupa auto-mafijaša je pokušala ukrasti golf 6, te ubila sarajevske policajce Adisa Šehovića (43) i Davora Vujinovića (46).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije