Hronika

Šakić optužen za ubistvo Ćuluma

Šakić optužen za ubistvo Ćuluma
Foto: N.N. | Šakić optužen za ubistvo Ćuluma

BANJALUKA - Podignuta je optužnica protiv Siniše Šakića (35), zvanog Kinez, iz Banjaluke, koja ga tereti za ubistvo sugrađanina Slaviše Ćuluma (36), saznaju "Nezavisne novine".

"Optužnica protiv Siniše Šakića proslijeđena je u ponedjeljak Okružnom sudu u Banjaluci na potvrđivanje", rekao je izvor "Nezavisnih" iz Republičkog javnog tužilaštva, koje je optužnicu podiglo.

Kako nezvanično saznajemo, očekuje se da će postupajući sudija o toj optužnici odlučivati ovih dana, a moguće je već i danas.

Njom je, prema riječima naših izvora, zatraženo da se Šakiću produži pritvor, u kojem je od kraja jula, kada je uhapšen u kafiću "Getsbi", u sklopu hotela "Bosna", u centru Banjaluke.

Ćulum je, podsjetimo, ubijen 15. maja prošle godine u banjalučkom naselju Dragočaj. Šakić i ubijeni Ćulum su godinama ranije bili u sukobu, a bili su terećeni za više krivičnih djela. Za Šakićem je raspisana potraga 16. maja, dan nakon ubistva Slaviše Ćuluma. Zbog tog zločina Šakić je hapšen dva puta.

Prvi put je uhapšen 25. maja prošle godine, po povratku iz Hrvatske. Izvori bliski istrazi pojašnjavaju da je on tada negirao bilo kakvu povezanost sa ubistvom Ćuluma i tvrdio je da je bio u Hrvatskoj.

Sutradan, 26. maja, on je pušten na slobodu, ali je policija nastavila sa istragom te su, kako su kazali iz MUP-a, prikupili neoborive materijalne dokaze protiv njega i u potpunosti razbili njegov lažni alibi da je u vrijeme zločina boravio u Hrvatskoj. Stoga je Šakić ponovo uhapšen 28. jula 2020. godine, a dva dana kasnije mu je određen pritvor.

Ranije je, podsjetimo, objavljeno da je Šakićev trag DNK pronađen na mjestu likvidacije. Nakon što je drugi put uhapšen, pretreseno je nekoliko lokacija u Banjaluci koje Šakić koristi te su pronađeni predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa ubistvom Slaviše Ćuluma.

U pretresima je, kako je potvrđeno, pronađena i oduzeta maskirna uniforma za koju se vjeruje da ju je Šakić koristio tokom zločina. Zaplijenjene su i kacige, pištolj glok sa izbrušenim serijskim brojem, više mobilnih telefona, novac, motocikl skuter T max itd.

Ćulum je, podsjetimo, ubijen u blizini svoje kuće u Dragočaju kada su na njegov golf napadači ispalili nekoliko rafala iz automatske puške, a potom pobjegli motociklom. Obdukcijom je utvrđeno da je pogođen sa više od deset projektila, od kojih je jedan završio u glavi, što je bilo kobno. Ćulum je iz zatvora u Foči izašao 16. aprila 2020. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije