Hronika

Slučaj "Dragičević": Pretres kuće Rađena, od podruma do potkrovlja, trajao 19 sati

Slučaj "Dragičević": Pretres kuće Rađena, od podruma do potkrovlja, trajao 19 sati
Foto: UNA TV | Slučaj "Dragičević": Pretres kuće Rađena, od podruma do potkrovlja, trajao 19 sati

BANJALUKA - Pretres koji je rađen u kući Đorđa Rađena u Banjaluci, a u sklopu istrage ubistva Banjalučanina Davida Dragičevića (21), počeo je juče ujutru u šest časova, a završen jutros, jedan sat nakon ponoći.

To je za "Nezavisne novine" potvrdio advokat porodice Rađen, Dragan Stupar. Podsjetimo, kuća ove porodice i ranije je pretresana, a ona je, navodno, opljačkana u noći nestanka Davida Dragičevića 18. marta 2018. godine.

Stupar je, između ostalog, potvrdio da je policija pretresala sve, od podruma do potkrovlja.

"Ovo je jedan od nadetaljnijih pretresa koje sam imao priliku vidjeti. Pretres je izvršen po nalogu Suda BiH. Izuzete su određene stvari i rađen je izuzetno detaljan pretres, sve sa ciljem utvrđivanja DNK profila. Izdate su potvrde o privremenom oduzimanju predmeta. Izuzeti su telefoni, laptopi od svih članova domaćinstva i dato je na forenzičku analizu", rekao je Stupar za "Nezavisne novine".

Pretres je, kako je potvrdio, radio FUP, a misli da su tu bili i istražioci Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), dok su pripadnici MUP-a Srpske obezbjeđivali lice mjesta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije