Hronika

Slučaj premlaćivanja Dejana Đurđevića: Na analizi krvava odjeća i drveni kolac

Slučaj premlaćivanja Dejana Đurđevića: Na analizi krvava odjeća i drveni kolac
Foto: N.N. | Slučaj premlaćivanja Dejana Đurđevića: Na analizi krvava odjeća i drveni kolac

KOZARSKA DUBICA - Okružno javno tužilaštvo Prijedor naložilo je vještačenja određenih predmeta i DNK analize radeći na slučaju brutalnog premlaćivanja Dejana Durđevića (23) iz Kozarske Dubice u noći između 9. i 10. jula, potvrđeno je "Nezavisnim" iz Tužilaštva.

U slučaju nanošenja teških tjelesnih povreda dvadesettrogodišnjaku, koji od rođenja ima epilepsiju, osumnjičeni su Nemanja Prošić i Milenko Gajić, koji su, prema riječima majke pretučenog mladića, te noći pozvali Đurđevića kako bi se provozali autom.

Kako su za "Nezavisne" potvrdili iz Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, pod nadzorom tužilaštva, policijski službenici Policijske uprave Prijedor preduzimaju mjere i radnje na ovom slučaju i tužilaštvu još nije dostavljen izvještaj, a u međuvremenu je tužilaštvo naložilo određena vještačenja.

"Nezavisne" nezvanično saznaju da je među više predmeta koji su poslati na vještačenje i krvav drveni kolac, dužine više od metar, kao i odjeća s tragovima krvi te drugi predmeti koji su izuzeti sa više lokacija nakon ovog događaja.

Milena Đurđević, Dejanova majka, rekla nam je juče da se popravlja stanje njenog sina koji je ranije otežano govorio, iako ima bolove u glavi.

"Rane mu zarastaju i povlače se modrice po tijelu, ali još pije lijekove protiv bolova, kao i sredstva za smirenje", kazala nam je mladićeva majka.

Podsjećamo da je ona za "Nezavisne" ispričala da je njeno skoro nasmrt pretučeno dijete pokraj vode našao čuvar.

Ona tvrdi da je njen sin pretučen, a zatim odvezen na plažu Blato na rijeci Uni, gdje su ga čuli ljudi kako teško povrijeđen jauče zamotan u plahtu, u koju su ga napadači zamotali vjerovatno misleći da je mrtav.

O iživljavanju nad mladićem svjedoči snimak koji kruži društvenim mrežama, na kojem se vidi on krvav i preplašen dok mu napadač govori: "Alo, gledaj ovamo. Hoćeš li pomenuti ikad više naše ime?", a kada mladić krvavog i izdeformisanog lica kaže: "Nikad u životu", jedan od napadača ponosno kaže: "Živio".

Iz Policijske uprave Prijedor ranije su nam rekli da je istragom utvrđeno da su teške tjelesne povrede oštećenom D.Đ., koji je zbog zadobijenih povreda prevezen u UKC Banjaluka, nanijeli M.G. i N.P. iz Kozarske Dubice, koje terete za izvršenje krivičnog djela teška tjelesna povreda.

Oni su nakon kriminalističke obrade pušteni da se brane sa slobode, a protiv njih u redovnoj proceduri slijedi izvještaj Tužilaštvu za ovo krivično djelo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije