Hronika

Smijenjen Srđan Ljubojević

Smijenjen Srđan Ljubojević
Smijenjen Srđan Ljubojević

BIJELJINA - Nadzorni odbor /NO/ "Šuma Srpske" danas je na elektronskoj sjednici donio odluku da Srđana LJubojevića razriješi dužnosti generalnog direktora tog preduzeća, a da Radenka Laketića ovlasti za obavljanje poslova iz nadležnosti direktora do imenovanja vršioca dužnosti, rekla je Srni predsjednik NO Biljana Marković.

Markovićeva je potvrdila da je Vlada RS na današnjoj sjednici, u funkciji Skupštine akcionara, naložila Nadzornom odboru "Šuma" da LJubojevića razriješi dužnosti i ovlasti Laketića za obavljanje poslova do imenovanja vršioca dužnosti direktora.

LJubojević, koji je uhapšen danas u akciji MUP-a "Proljeće", osumnjičen je za primanje mita od 10.000 KM, potvrđeno je iz MUP-a RS.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik zatražio je od predsjednika Vlade Srpske Aleksandra DŽombića da sazove hitnu sjednicu Vlade na kojoj bi Srđan LJubojević bio razriješen dužnosti direktora Javnog preduzeća „Šume Republike Srpske“.

Dodik je u izjavi za Srnu pozdravio akciju Ministarstva unutrašnjih poslova RS u kojoj je uhapšen direktor JP „Šume Republike Srpske“ ohrabrujući pripadnike kontrolnih organa da odlučno nastave sa borbom protiv kriminala i korupcije.

Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Miroslav Milovanović izjavio je ranije danas Srni da je hapšenje LJubojevića  jedan od dokaza da institucije Republike Srpske apsolutno rade svoj posao.

Vlada RS zatražila smjenjivanje uhapšenog direktora

 Vlada Republike Srpske zatražila je od Nadzornog odbora "Šuma RS" da hitno smijeni direktora tog preduzeća Srđana Ljubojevića, uhapšenog danas u Banjaluci pod optužbom da je primio mito.

Vlada RS je tu odluku donijela na vanrednoj današnjoj sednici, sazvanoj poslije hapšenja Ljubojevića.

U saopštenju Vlade se navodi da se od Nadzornog odbora zahtjeva da, po hitnom postupku, održi telefonsku sjednicu i smijeni Ljubojevića, i da

ovlasti jednog od izvršnih direktora da obavljaju direktorsku funkciju do imenovanja novog direktora.

Vlada RS je pozdravila akciju policije i Specijalnog tužilaštva RS u kojoj je uhapšen Ljubojević, ističući da je to "nastavak akcije usmjerene na borbu protiv kriminala i korupcije".

"Ovo je potvrda odlučnosti organa RS u borbi sa organizovanim kriminalom i korupcijom. Takođe, ovo je potvrda da niko nije i neće biti pošteđen, ma na kojoj poziciji se nalazio, ukoliko je počinio krivično djelo i ogriješio se o zakone RS", piše u saopštenju.

Vlada RS je od entitetskih organa i institucija zatražila da "energično, svako u okviru svojih nadležnosti, i dalje rade na sprečavanju korupcije i kriminala".

"Vlada RS oštro osuđuje ovakvo djelo, posebno u vrijeme kada su mjere Vlade RS, poslije tematskih sjednica o stanju u Šumama RS, počele da daju pozitivne rezultate", piše u saopštenju.

Direktor "Šuma RS" Srđan Ljubojević je uhapšen danas u Banjaluci po nalogu Specijalnog tužilaštva koje ga je osumnjičilo za primanje mita.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije